Waarom komt de witte bal terug met poolen?

thumbnail

Een set poolballen is genummerd van 1 tot en met 15, daarnaast is er ook nog een witte bal die gebruikt wordt om de overige ballen te stoten. Nu hebben veel mensen die regelmatig poolen de vraag waarom de witte bal terugkomt met poolen. Het antwoorden op deze vraag is vrij simpel, de witte bal is een klein stukje groter en daarnaast ook wat zwaarder dan de overige ballen uit de set. Doordat de witte bal groter en zwaarder is, komt deze altijd terug met het poolen. De overige ballen kunt u wel gewoon wegstoten, deze hebben namelijk een kleinere afmeting.

Het is niet bij alle pooltafels het geval dat de witte bal terugkomt met poolen, sommige (voornamelijk onbetaalde) pooltafels hebben ook witte ballen die dezelfde afmeting hebben als de andere ballen uit de poolset, in dat geval is het niet altijd standaard dat de witter bal terugkomt met poolen.

De witte bal is natuurlijk een van de belangrijkste ballen tijdens het poolen, tenslotte hebt u deze bal uiteindelijk nodig om het gehele spel te kunnen winnen.

Geef een reactie

Back To Top