Waarom is een bureaustoel belangrijk?

Waarom is een bureaustoel belangrijk?

Als je veel kantoorwerk doet, zul je ook veel op je bureaustoel zitten. Een bureaustoel lijkt niet belangrijk, maar als je tekort ondersteuning krijgt of je je houding is verkeerd, dan kan een verkeerde stoel tot flinke problemen leiden. Denk hierbij aan fysieke klachten zoals pijn in de nek of spierpijn. Dit leidt uiteindelijk tot (tijdelijk) uitval, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Besteed daarom aandacht aan een goede bureaustoel.

Ondersteuning en zithouding

Een goede bureaustoel moet je voldoende ondersteuning geven. Je rug, je benen en je armen moeten voldoende ondersteund worden als je aan het werk bent. Heb je dit niet, dan krijg je rugpijn, of last van je benen of armen. Een ergonomische zithouding is hierbij cruciaal. Hierbij is de houding zelf belangrijk, maar ook de kwaliteit van de bureaustoel. Deze bureaustoel moet op maat instelbaar zijn zodat deze past bij jouw individuele kenmerken. Kantoormeubelenspecialist Havic heeft de ideale, ergonomische bureaustoel zeker voor je in huis, een bureaustoel die precies bij jou past. Je vindt op deze website een prachtig assortiment kantoormeubelen. Inrichting voor kantoor nodig?Werkelijk alles kun je hier vinden!

Betere werksfeer

Iedereen is klachtenvrij op zijn best. Als je geen fijne bureaustoel hebt, zul je merken dat je na verloop van tijd ergens last van zult krijgen. Denk hierbij aan spierpijn, last van je gewrichten of rugklachten. Je humeur zal hier niet beter van worden. De concentratie neemt af, net als de motivatie. Als iemand wat aan je vraagt, kan het zijn dat je hier wat kortaf op gaat reageren. Uiteindelijk zal dit leiden tot klachten over de samenwerking, dat wil je natuurlijk voorkomen. Een goede bureaustoel betekent een goed humeur en dus ook een goede werksfeer.

Werkprestaties

Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je klachtenvrij bent. Hierdoor ben je goed gehumeurd en zul je gemotiveerd zijn om je werk te doen. Dit leidt tot een hogere productiviteit en een betere samenwerking met collega’s en leidinggevenden. Dit is goed voor de werkgever, maar ook voor jezelf. Want hierdoor kun je promotie maken en krijg je misschien wel die bonus als je een bepaalde prestatie levert. Ook op de langere termijn is een goede bureaustoel belangrijk. Als je ooit met pensioen gaat, wil je dit natuurlijk het liefste klachtenvrij doen. Dat is mogelijk als je tijdig kunt beschikken over een goede bureaustoel.