Hoeveel kost het laten wrappen van je keuken?

Hoeveel kost het laten wrappen van je keuken?

Een nieuwe keuken kopen is erg duur. Daarom kiezen veel mensen ervoor om slechts de kastjes of het aanrechtblad te vervangen. Er zijn echter ook goedkopere opties om te zorgen voor een nieuwe look in de keuken. Je kunt de kastjes namelijk laten verven of wrappen.

Heb jij interesse in het laten wrappen van je keuken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je alles over keuken wrappen: wat is het, wat zijn de voordelen en welke prijzen kun je verwachten?

Je keuken laten wrappen

Vergeleken met alternatieve opties, is wrappen een relatief nieuw concept. Wrappen betekent dat je de kastjes van je keuken beplakt met bepaalde folie. Hierdoor kun je jouw keuken een ander kleurtje geven zodat dat je alles hoef te verven of vervangen. Niet alleen is de folie verkrijgbaar in verschillende kleuren, je kunt ook kiezen voor een bepaalde textuur. Denk aan hout, marmer of beton. De folie die wordt gebruikt voor het wrappen van je keuken is ook een stuk beter dan de folie die ze gebruiken in de fabrieken.

Voor- en nadelen

Wrappen heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste is het een snel proces. Binnen één of twee dagen ziet je keuken er heel anders uit. Je hoeft niet lang te verbouwen of nieuwe meubels te plaatsen. Je zult geen last hebben van stof, lawaai of natte verf. De folie is ook een stuk minder gevoelig voor schade en is vaak zelfs krasbestendig. Heb je toch schade? Dan kan dit gemakkelijk hersteld worden. De folie gaat zo'n 7 tot 12 jaar mee, dus er zitten weinig nadelen aan het wrappen van je keuken.

Hoeveel ben je kwijt?

Tenslotte zit er nog een laatste voordeel aan wrappen: het is namelijk relatief goedkoop. Verven kost meestal meer geld dan wrappen. Het vervangen van je kastjes of je hele keuken is ook erg duur. Hoe duur het wrappen precies is, hangt af van de schaal. Wil je alleen de keukendeuren wrappen? Of wil je een grote keuken volledig laten wrappen? De prijzen liggen meestal tussen de 500 en 1.500 euro. Voor een relatief lage prijs kun je dus kiezen voor een hele nieuwe stijl in de keuken.