Besparen op het laten maken van een website doe je zo

Besparen op het laten maken van een website doe je zo

Als startende ondernemer wil je de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Zeker op het begin moet je veel zaken regelen, en dit alles bij elkaar kan enorm in de papieren lopen. Naast de aanschaf van bijvoorbeeld een bedrijfsauto, laptop, telefoon of bedrijfssoftware, zal je in de meeste gevallen ook een professionele website moeten laten maken. Dit met als doel om zoveel mogelijk online naamsbekendheid te creëren. Maar hoe kun je de kosten voor een bedrijfswebsite zo laag mogelijk houden, en wat kun je eventueel zelf doen? We leggen het je graag uit aan de hand van 3 praktische tips om te besparen op je bedrijfswebsite.

Ga direct voor een professioneel bureau

We kennen allemaal wel iemand die iets met websites doet. Vaak zijn het hobbyisten die op een zolderkamertje wel eens een website hebben gebouwd. In de meeste gevallen doen ze het voor de helft van de prijs die professionele webdesign bureaus vragen. Dit lijkt wellicht een goede manier om de kosten te drukken, maar vaak kom je er in een later stadium achter dat het toch niet helemaal is wat je in gedachten had. De website is bijvoorbeeld regelmatig offline, wordt niet geüpdatet en werkt na loop van tijd gewoon niet meer. Daarnaast kunnen specifieke wijzigen vaak niet worden doorgevoerd, omdat de kennis van jouw buurjongen toch net iets te beperkt is. Om dubbele kosten te beperken, doe je er verstandig aan om direct te kiezen voor een betrouwbare partij met kennis en ervaring. Je bent dan wel iets meer kwijt, maar je zult merken dat dit op de langere termijn juist voordeliger voor je uit zal pakken.

Zoek een website bouwer bij jou in de buurt

Stel je wilt een website laten maken in Hasselt, maar helaas zijn er maar weinig professionele webdesignbureaus uit de buurt die jij kundig genoeg acht. Dan is het wellicht idee om op zoek te gaan naar een betrouwbaar bureau uit een een naastgelegen (grotere) stad. Hier zijn doorgaans meerdere bedrijven gevestigd, waardoor je niet telkens helemaal naar Amsterdam hoeft te rijden om weer eens te sparren over je website of om een wijziging door te laten voeren. Dit scheelt je aanzienlijk in de brandstofkosten en daarnaast is het ook nog eens een stuk praktischer.

Ga niet zelf aan de slag

Als startende ondernemer ben je natuurlijk trots op je eigen bedrijf, en daarbij ook direct het gevaar dat je zoveel mogelijk zelf wilt doen om de kosten te drukken. Een logische keuze, maar in de meeste gevallen wel een slechte keuze. Het bouwen van een website is een vak apart. Je doet er dan ook verstandig aan om dit over te laten aan mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Vaak komen wij ondernemers tegen die zelf aan de slag zijn gegaan, een heel eind komen en dan op laatste moment toch vastlopen. Dit is natuurlijk zonde van het geld, energie en tijd die je erin hebt gestoken. Tijd die je ook had kunnen besteden om meer naamsbekendheid voor je bedrijf te vergaren. Een waardevolle tip is dan ook om niet zelf aan de slag te gaan, maar direct te kiezen voor een betrouwbare partij met kennis en ervaring op het gebied van webdesign Hasselt (voorbeeld).