Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is niet iets waar je iedere dag over nadenkt; maar er komt een moment dat je komt te overlijden. Nabestaanden zullen op dat moment hun handen vol hebben aan het verdriet en de rouwverwerking. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat nabestaanden zich financieel geen enkele zorgen hoeven te maken. Dit schept rust, voor de nabestaanden, maar ook voor jou.

Uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn

Een uitvaartverzekering kun je zelf samenstellen. Je kunt zelf bepalen welk bedrag er wordt uitgekeerd als je komt te overlijden. Dit bedrag wordt bepaald door de optelsom van de kosten per onderdeel van je gewenste uitvaart. De kosten voor een uitvaart bepaal je dus zelf. Wil je gecremeerd worden juist begraven? Wil je dat een professioneel iemand komt zingen op de uitvaartdienst? Wil je een normale of juiste een luxe kist? Antwoorden op deze, en nog meer, vragen bepalen uiteindelijk de kosten voor je uitvaart. Door onderdelen weg te laten, of nabestaanden te vragen om iets te doen, kun je de kosten laag houden. Hiermee wordt je de maandelijkse premie laag.

Altijd een passende uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je online prima doen. Je kunt uitvaartverzekeringen op je gemak met elkaar vergelijken en kiezen voor de verzekeraar waar jij het beste gevoel bij hebt. Dit vergelijken kun je doen op basis van prijs. Als je weet wat je wilt, wordt vergelijken op prijs gemakkelijk. Uiteraard kun je ook uitvaartverzekeringen vergelijken op basis van andere criteria. Misschien vind je het wel belangrijk dat er een locatie van een verzekeraar in de buurt zit of wil je zeker weten dat een uitvaartorganisatie aantoonbaar veel ervaring heeft.

Nabestaanden worden goed achtergelaten met uitvaartverzekering

Het geeft een goed gevoel als je een uitvaartverzekering hebt. Je weet dan namelijk altijd zeker dat nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan als je overleden bent. Het bedrag voor de uitvaart is gedekt, dus nabestaanden komen onderling niet voor vervelende discussies te staan. Als je ook je wensen beschrijft, is dit voor nabestaanden nog fijner. In een dergelijke wensenlijst kun je bijvoorbeeld vast laten leggen welke bloemen je op je kist wilt, waar de as uitgestrooid moet worden en welke kleur de rouwauto’s moeten hebben. Dit geeft houvast voor de nabestaanden om je uitvaart zo vorm te geven zoals jij dit voor ogen hebt.