Madrid bezoeken tijdens vakantie in Spanje

Madrid bezoeken tijdens vakantie in Spanje

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt centraal in het land. Hierdoor heb je er geen strand zoals je dat bijvoorbeeld wel in Barcelona hebt, maar dat hoeft de pret niet te drukken in Madrid. Je vindt er verschillende gezellige pleinen welke omringt worden door cafés en barretjes. Struin lekker door de straten en laat je leiden naar de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

Reizen naar Madrid

Een directe vlucht naar Madrid zal iets langer dan 2,5 uur in beslag nemen (vanuit Amsterdam). Als je vanaf Eindhoven vliegt zal deze er iets korter dan 2,5 uur over doen. Zo kan je in minder dan drie uur op de plaats van bestemming zijn en even helemaal ontspannen in het zonnige Spanje. De hoofdstad des lands is een populaire stad om te bezoeken en verblijf je in een vakantiehuis in Spanje dan dat kun je dit mooi samenvoegen met een korte citytrip.

Bezienswaardigheden in Madrid

Natuurlijk zal je geregeld op het terras te vinden zijn, genietend van een koud biertje of andere versnapering, maar Madrid heeft enorm veel te bieden. Zo is het de stad waar het Koninklijk huis woont en is het de perfecte stad voor voetbalfans.

Palacio Real de Madrid

Het Palacio Real de Madrid is het paleis van het Koninklijk huis. Het paleis is de grootste van alle Koninklijke paleizen ter wereld met een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. Daarnaast biedt het optrekje ruimte aan 3.418 kamers. Doordat dit de woning is van het Koninklijk huis en de schoonheid van het paleis zorgt het ervoor dat het één van de populairste bezienswaardigheden in Madrid is.

Santiago Bernabeua stadion & Wanda Metrapolitano stadion

Voor de echte voetbalfans is Madrid een perfecte stad om te bezoeken. Twee grote voetbalclubs in Europa komen namelijk uit Madrid: Real Madrid en Athletico Madrid. Real Madrid voetbalt zijn thuiswedstrijden in het Santiago Bernabeau en sinds het seizoen 2017/2018 voetbalt Athletico Madrid in het Wanda Metrapolitano. Dit is dus een spiksplinternieuw stadion wat momenteel gezien wordt als één van de mooiste stadions ter wereld.

Het Plaza Mayor

Dit is één van de mooiste pleinen in Madrid welke omringd wordt door leuke winkels, cafés en barretjes. Vroeger werden er op dit plein stieren- en riddergevechten gehouden, maar tegenwoordig biedt het nu ruimte voor straatartiesten die hier hun brood mee verdienen. Midden op het plein vind je een standbeeld van de ruiter Filips III.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog veel andere mooie plekken in Madrid. Ga er lekker op uit en proef van het heerlijke eten wat Madrid te bieden heeft. Breng je de vakantie door in een recreatiewoning die je huurt of waar je jezelf eigenaar van mag noemen dan mag een bezoekje aan de Spaanse hoofdstad niet ontbreken.