Lavasteen gietvloer steeds populairder

Lavasteen gietvloer steeds populairder

Lavasteen gietvloeren zijn steeds populairder als het gaat om moderne en duurzame vloeren. Lavasteen gietvloeren zijn een mix van lavasteen en de nieuwste gietvloer technologie, waardoor een mooie en functionele vloer ontstaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en de vloer is geschikt voor vrijwel elke soort ruimte.

Wat is een Lavasteen Gietvloer?

Een lavasteen gietvloer wordt gemaakt door lavasteen te vermengen met cement. Lavasteen is vulkanisch gesteente dat fijn gemalen wordt tot poeder en daarna gemixt wordt met cement om de gietvloer te vormen. De kleur en textuur van het lavasteen zijn in de uiteindelijke afwerking nog altijd goed te zien.

De voordelen van een Lavasteen Gietvloer

De lavasteen gietvloer heeft allerlei voordelen die het aantrekkelijk maken voor zowel woningen als kantoorruimtes. De lavasteen gietvloer staat onder andere bekend om zijn duurzaamheid. De vloer is daarmee ook bestand tegen krassen en slijtage.

Lavasteen gietvloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming. De vloer is waterdicht en makkelijk schoon te maken, wat het onderhoud tot een minimum beperkt.

Verschillende materialen en kleuren

Een opvallend kenmerk van lavasteen gietvloeren is de variatie in materiaal en kleur. Lavasteen komt in de natuur ook voor in verschillende kleuren, dit zorgt voor ontzettend veel opties en variaties in de beschikbare kleuren die de leveranciers van de vloeren kunnen aanbieden.

Fabrikanten van de vloeren kunnen de mengverhoudingen aanpassen en pigmenten toevoegen om de kleur van de lavasteen gietvloer nog verder aan te passen. Klanten kunnen hierdoor een vloer kiezen die helemaal past bij hun woning en wensen qua design en uitstraling.

Duurzaam en lange levensduur

Omdat lavasteen een natuurlijk materiaal is, heeft het een minimale impact op het milieu vergeleken met andere vloertypes. De lange levensduur van deze vloeren zorgt er ook voor dat de vloer voorlopig niet vervangen hoeft te worden. Mocht je ervoor kiezen om een lavasteen gietvloer aan te schaffen weet je dat je de komende jaren de vloer niet hoeft te vervangen.

Kras- en slijtvrije vloeren

Een lavasteen gietvloer staat ook bekend om zijn krasbestendigheid. De hardheid van lavasteen maakt de vloer minder gevoelig voor krassen en beschadigingen. Bovendien vergt de vloer minimaal onderhoud.

Een lavasteen gietvloer biedt een perfecte mix van stijl, duurzaamheid en gebruiksgemak. Door de unieke uitstraling en verschillende mogelijkheden is het begrijpelijk dat steeds meer mensen kiezen voor de lavasteen gietvloer.