Adverteren op TikTok in Nederland

Adverteren op TikTok in Nederland

Heb jij een eigen bedrijf en wil je adverteren op sociale media? Dan is er natuurlijk de vraag waar je dit gaat doen. Je zult al snel denken aan grote platforms zoals Facebook, Instagram of YouTube, maar het aantal adverteerders op TikTok neemt ook toe. In dit artikel lees je meer over deze applicatie en hoe je hier kunt adverteren.

Populariteit van TikTok

TikTok is de afgelopen jaren erg populair geworden. Vooral in 2020 begon het aantal gebruikers enorm toe te nemen. Dit kwam ook doordat veel mensen thuis moesten blijven in verband met het coronavirus. Momenteel staat TikTok op nummer zes van de meest populaire sociale media ter wereld, achter Instagram, Facebook en YouTube, maar ver boven andere grote platforms zoals Twitter en Snapchat. Ook in Nederland wordt de app steeds vaker gebruikt. In 2021 waren er zo’n 1,7 miljoen Nederlandse gebruikers. Eén jaar later zijn dit er al 3 miljoen. Een enorme stijging dus. Wat ook opvallend is, is dat het aantal dagelijkse gebruikers op TikTok erg hoog ligt. Dat zijn er namelijk meer dan 1,2 miljoen per dag. Voor het totale aantal gebruikers is dit getal dus erg hoog.

Wat TikTok anders maakte dan andere sociale media, is dat hier eerst vooral jongeren op zaten. Vooral onder mensen met een leeftijd van 15 t/m 25 jaar was de app altijd erg populair. Toch zijn het niet alleen de jongeren die de app gebruiken. De grote stijging aan populariteit in Nederland, komt ook omdat mensen met een hogere leeftijd de app zijn gaan gebruiken. TikTok is dus niet meer alleen voor jongeren.

Adverteren op TikTok

Als je een bedrijf of product hebt met een doelgroep van jongeren en jongvolwassenen, kan het dus slim zijn om te adverteren op TikTok. Je kunt dit het beste doen in de vorm van korte video’s, omdat de app zich daar ook op focust. Je kunt het adverteren zelf regelen, maar je kunt hiervoor ook een tussenpersoon gebruiken, zoals marketingbureau Amsterdam of een ander bedrijf in Nederland. Je wordt dan niet alleen geholpen met het opzetten van een campagne op TikTok, maar kunt ook terecht voor handige tips en uitleg.