Tips bij het starten van een eigen dartcompetitie

Tips bij het starten van een eigen dartcompetitie

Zijn jij en je vrienden of familie echte dartliefhebbers? Spreken jullie regelmatig samen af om met een biertje naar de wedstrijden te kijken? Dan is het erg leuk om hiernaast een eigen competitie te beginnen. Hiervoor hoef je alleen maar een eigen dartbord te kopen met wat pijltjes. Je kunt de spellen en regels ook elke keer aanpassen, zodat je iedere keer weer een andere strategie moet toepassen.

Als je een eigen toernooi of competitie wilt beginnen met vrienden, lees je in dit artikel een aantal handige en leuke tips.

Variatie in het spel

Zoals hierboven genoemd, is het leuk om de regels iedere keer een beetje aan te passen. Zo houd je het spel niet alleen fris, maar zo blijft het spel ook wat eerlijker voor de minder goede darters. Naast het bekende, standaard dartspel, heb je namelijk ook nog veel andere varianten. Zo heb je de ‘knock-out’, waarbij iedereen tegen elkaar speelt. Je moet hierbij minstens even hoog gooien als de voorgaande speler, anders lig je uit het spel. Totdat er niemand overblijft. Je kunt de spelers ook meerdere levens geven, zodat het potje wat langer duurt.

Verder heb je nog veel andere leuke dartspellen, waaronder ‘Sudden Death’, waarbij steeds de speler met de minste punten afvalt. Verder kun je nog veel andere varianten op internet vinden, zoals ‘Around The Clock’, ‘Joker’ en ‘Cricket’. Als je deze spellen samenvoegt, kun je hiervan dus een langere competitie maken. Daarbij kun je ook een leuke prijs of straf bedenken voor de winnaar / verliezer, of je kunt er een drankspel van maken.

Gepersonaliseerde dartpijlen

Als je van plan bent om een langdurige competitie op te zetten, is het leuk om hier wat extra flair aan toe te voegen. Zo kun je voor iedere speler gepersonaliseerde dartpijlen maken. Je kunt op internet los dart flights bestellen, met een afbeelding, vlaggetje of een andere opdruk die past bij de spelers. Met een groot assortiment verschillende dart flights, zit er voor iedereen wel iets leuks tussen. De shafts kun je ook vervangen, zodat iedereen een eigen kleur heeft. Alle soorten dart shafts vind je bij Mcdartshop.nl, net als alle andere onderdelen.