De 5 grootste ergernissen in de zomer

De 5 grootste ergernissen in de zomer

Het is lente, maar in onze gedachten zitten wij met ons hoofd al bij de zomer. Denk aan zwoele zomeravonden, BBQ dates met vrienden en familie en heerlijk met het vliegtuig op vakantie genieten van zon, zee en strand of blijf in Nederland chillen in je eigen tuin of op je balkon, ook prima! Maar bij deze fijne vooruitzichten zit ook een keerzijde. In de zomer heb je helaas ook een aantal ergernissen, ik zal ze hieronder beschrijven en tips geven om er zo een onvergetelijke zomer van te maken!

1. Vliegen in huis

Niks is zo vervelend als dat je heerlijk buiten in je tuin aan het genieten bent van de zon, fijn alle deuren open, dat er dan van die dikke bromvliegen naar binnen komen. De hele tijd dat gezoem om je heen en ze gaan steeds op jou en op jouw eten zitten. De beste tip om dit te voorkomen is het aanschaffen van een goed vliegengordijn. Denk hierbij aan een hor, lamellen, hulzen of kattenstaart gordijn. Jij kunt weer zorgeloos genieten, in en buitenshuis!

2. Warmte in huis

Wat men ook vervelend vindt van de zomer is dat het vaak erg warm kan worden in huis. Bijvoorbeeld op zolder, op de slaapkamer of de kinderkamer. Je houdt al een groot gedeelte van de warmte buiten door de gordijnen gesloten te houden, maar het is nog slimmer om een zonwerend of zelfs verduisterend folie op je ramen te plaatsen. Buiten genieten van de warmte maar binnen heerlijk afkoelen!

3. Drukte bij stranden en openbare zwembaden

Je kent het wel, het is al dagenlang minstens 30 graden en jij hebt eindelijk een vrije dag. Net op die dag, heeft de rest van Nederland ook vrij. Files naar de stranden van Scheveningen, Bloemendaal en noem het maar op. Ook bij je lokale buitenzwembad is er geen plek meer om je handdoekje neer te leggen of sta je uren in de file of rij om überhaupt binnen te kopen. Om dit deze zomer te voorkomen kun je het beste zelf een lekker groot opblaas zwembad neerzetten. Koop nog een aantal leuke opblaasbare zwembanden of accessoires en je eigen poolparty kan beginnen!

4. Vliegveld & vliegtuig

Ken je dat? Van die mensen die al in de rij van de gate gaan wachten als er nog geen eens een toestel voor ze klaarstaat? Of dat mensen op gaan staan ook al is het vliegtuig nog niet eens geland of wanneer de deuren nog niet geopend zijn? Dit is dus ook een grote ergernis van vele mensen die op reis gaan. Je moet tenslotte toch ook weer wachten tot dat je koffers op de band zijn geplaatst. Dus een grote tip, wees relaxed. Je hebt tenslotte vakantie!

5. Hitte

Veel mensen vinden de warmte heerlijk, maar een groot gedeelte krijgt het vaak te heet. Zorg er dus voor dat je je luchtig aankleedt. Je altijd voldoende water bij je hebt om goed te kunnen drinken zodat je niet uitdroogt. Draag een zonnehoed of pet en koop een zonnebril met een goede uv-filter. En zorg, indien mogelijk, ervoor dat je niet op het heetste moment van de dag buiten bent. Je kunt snel verbranden en dat is erg slecht voor je huid. Smeer je dan ook altijd goed in met zonnebrand als je met warm weer veel buiten bent.