Wat is de meest gegeten groente in Nederland?

Wat is de meest gegeten groente in Nederland?

In Nederland wordt er gemiddeld veel groente gegeten. Dit is natuurlijk erg goed, want groenten bevatten veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Maar welke groente is nou eigenlijk de meest populaire groente in Nederland? Er zijn verschillende groenten die erg populair zijn in Nederland. Maar er zijn ook soorten groenten die alleen in Nederland veel worden gegeten. Alles over groenten in Nederland lees je in dit artikel.

De populairste groenten

In Nederland vind je veelal dezelfde groenten als in de rest van Europa. Zo kun je veel wortels, broccoli, bloemkool en erwten vinden in de groenteschappen van Nederland. Deze groenten zijn ook erg populair onder de Nederlanders. Maar er zijn ook groenten die minder bekend zijn in andere landen, maar in Nederland erg populair zijn. Zo wordt er in Nederland veel groene kool gegeten. Dit is een groente die niet in alle landen evenveel wordt gegeten, maar in Nederland is dit wel het geval. Ook spitskool is in Nederland erg populair. Dit komt doordat deze groenten makkelijk te koken zijn en erg lekker smaken.

Asperges zijn ook een groente die in Nederland erg populair is. Dit komt omdat asperges in Nederland groeien. In veel andere landen groeien asperges niet, of in slechts kleine hoeveelheden. Dit maakt asperges in Nederland erg uniek en dus ook populair. Rode kool wordt ook veel gegeten in Nederland in vergelijking tot andere landen. Rode kool wordt veel gegeten tijdens de herfst- en wintermaanden. Dit komt doordat rode kool een groente is die goed tegen de kou kan.

De groenten die het minst worden gegeten

Natuurlijk zijn er ook groenten die in Nederland minder populair zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld weinig artisjok gegeten in Nederland. Artisjok is een groente die niet in alle landen evenveel wordt gegeten. Ook aubergine is een groente die in Nederland minder populair is. Aubergine is een groente die vooral in de zomermaanden gegeten wordt. Dit komt doordat aubergine een groente is die niet goed tegen de kou kan. Ook champignons zijn in Nederland minder populair dan in andere landen. Waarom dit precies het geval is, is lastig te zeggen.

De meest gegeten groenten in Nederland? Dat zijn tomaten, wortels en sla. Komkommer, ui en sperziebonen staan hier vlak achter. Dit is ook niet zo gek, want veel mensen vinden deze groenten erg lekker.