Wat kost een zakelijke lening?

Wat kost een zakelijke lening?

De rente over een zakelijke lening hangt van een grote hoeveelheid factoren af. Het verschilt bijvoorbeeld per kredietverlener, per bedrijf, per looptijd en per financieringsdoel. In dit artikel op welke wijze de rente wordt bepaald. Mocht je echter snel willen weten welke rente jij voor een zakelijke lening kan krijgen, dan kan het handig zijn om snel en gratis een zakelijke lening aan te vragen via een vergelijkingsplatform.

Hoe wordt de rente bepaald?

Over het algemeen kan je zeggen dat de rente op een zakelijke lening wordt bepaald door het risico dat de kredietverlener moet lopen. Een kredietverlener heeft hierbij twee vragen:

1.      Hoe groot is de kans dat de lening niet netjes wordt terugbetaald.

2.      Welke activa kan de kredietverlener verkopen als er niet wordt terugbetaald (zekerheden).

Hoe lager het risico en hoe meer zekerheden, hoe lager de rente over het algemeen zou zijn.

Hoe krijg je een lagere rente

Het is belangrijk om de kredietverlener voldoende comfort te geven bij de stabiliteit van jouw onderneming. Als jij met informatie kan aantonen dat je de zakelijke lening eenvoudig kan terugbetalen, dan krijg je eenvoudiger en sneller een zakelijke lening. Het is daarom raadzaam om informatie zoals transactiehistorie en jaarcijfers op te sturen.

Daarnaast zou je kunnen overwegen om activa als zekerheid voor de zakelijke lening te bieden. Denk hierbij aan een hypotheek op het bedrijfspand of een pandrecht op de debiteuren en voorraden.

Rente vergelijken

Het is aan te raden om bij meerdere kredietverleners een zakelijke lening aan te vragen. Als je meerdere aanbiedingen krijgt, dan kan je deze vergelijken en weet je zeker dat je niet teveel betaald. Probeer meerdere type financiers te benaderen: banken, alternatieve financiers, factoring- en leasemaatschappijen. Hierdoor weet je zeker dat je de markt goed hebt onderzocht.

Eenvoudig tijd en geld besparen

Het benaderen van meerdere kredietverleners is tijdrovend werk, waar veel ondernemers eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben. Om snel en eenvoudig een breed scala aan kredietverleners te benaderen is het daarom raadzaam om gebruik te maken van een vergelijkingsplatform. Middels een vergelijkingsplatform benader je in maximaal 2 minuten direct meer dan 10 kredietverleners.

Op zoek naar een platform? Kompar is een platform waar je zelf volledig gratis een zakelijke lening kan aanvragen.