Moeten we weer bang zijn voor Corona in het najaar?

Moeten we weer bang zijn voor Corona in het najaar?

Corona heeft ons al een aantal jaren in de greep. Nog niet zo heel lang geleden was ons sociale leven aardig verstoord, moesten we vanuit huis werken en waren kroegen en restaurants dicht. Gelukkig werden de regels steeds meer versoepeld en lijkt Corona nu vrijwel weg te zijn. Maar is dit wel zo? Of komt Corona dit najaar gewoon weer terug? Hieronder kun je dit lezen!

Corona is niet weg

Als je een tijdje niet veel over Corona hoort, betekent dit niet dat deze ziekte weg is. Het tegenovergestelde is eigenlijk waar; Corona is er nog steeds en zorgt nog dagelijks voor nieuwe besmettingen. Ook blijft het virus zich wereldwijd ontwikkelen en duiken er regelmatig nieuwe varianten op. De verwachting is dat er in de toekomst ook nog steeds ‘Coronagolven’ blijven komen, waarbij de druk op de ziekenhuizen bepalend zal zijn, welke maatregelen er genomen gaan worden. Stromen de ziekenhuizen vol, dan zullen er weer maatregelen genomen moeten worden. Denk hierbij aan het weer invoeren van de 1,5 meter en een maximaal aantal bezoekers thuis. Ook in het najaar is de verwachting dat er weer een golf aan zal komen. Hoe groot deze golf zal zijn en of deze voor hoge druk gaat zorgen in de ziekenhuizen, is echter nu nog niet te voorspellen.

Eigen verantwoordelijkheid

De overheid benadrukt keer op keer dat burgers ook eigen verantwoordelijkheid hebben. Hiermee wordt bedoeld dat als je Corona-gerelateerde klachten hebt, je een test moet doen. Een sneltest kopen kun je online snel en gemakkelijk doen, als je er altijd een paar in huis hebt, weet je meteen waar je aan toe bent. Heb je Corona, dan blijf je thuis, waardoor de kans op besmetting van een ander, wordt beperkt. Naast landelijke maatregelen is de overheid overigens ook actief bezig om maatregelen op maat te kunnen nemen. Hierbij wordt er bijvoorbeeld meer ingezoomd op een regio en hiervoor specifieke maatregelen genomen. Een Corona zelftest kopen is altijd verstandig. Als je deze altijd bij je hebt, kun je altijd even een test doen om er zeker van te zijn of je het wel of niet hebt. Zeker als je bijvoorbeeld op vakantie bent, of op zakenreis en je ter plaatse niet weet waar je een dergelijke test kunt kopen, geeft dit een comfortabel gevoel. Op dit manier ben je altijd zeker van je zaak. Ideaal toch?