Waarom kiezen voor een glasschilderij?

Waarom kiezen voor een glasschilderij?

Op zoek naar kunst voor bij je thuis aan de muur?  Of wil je in je kantoor een kunstwerk ophangen die je nergens anders ziet? Kies voor een glasschilderij! Deze kunstvorm is uniek in zijn soort en hiermee onderscheidend van wat een ander heeft hangen. Een glasschilderij is stijlvol, elegant en vooral erg sprekend. Wat een glasschilderij precies is? Dat kun je hieronder lezen!

Foto achter plexiglas

Een glasschilderij is feitelijk opgebouwd uit een plaat, plexiglas en een foto. Hierbij wordt bewust voor plexiglas gekozen omdat dit helder is, glanzend en tegen een stootje kan. Bovendien is plexiglas ook nog eens heel licht, waardoor je gemakkelijk een glasschilderij kunt verhangen. Ideaal als je wel houdt van een wisselende inrichting zo nu en dan. De foto kun je zelf uitkiezen, dat maakt een glasschilderij uiteindelijk zo uniek; jij bepaalt zelf je kunstwerk!

Veilig en sterk

Heb je jonge kinderen? Dan wil je natuurlijk geen stukjes glas in de huiskamer of keuken hebben, als een kunstwerk op de grond valt. Bij een glasschilderij hoef je hier niet bang voor te zijn; plexiglas is oersterk, waardoor je kinderen nooit gevaar lopen. Ook als een glasschilderij onverhoopt een keer van de muur valt, gebeurt er helemaal niets. Overigens kun je een glasschilderij ook prima ophangen onder bijvoorbeeld een veranda of aan de schutting. Het is namelijk redelijk goed bestand tegen weersinvloeden, hiermee kun je dus ook buiten genieten van kunst!

Welke foto kies jij?

Heb je een mooie vakantiefoto die je dierbaar is? Bijvoorbeeld een foto van je reis door Afrika? Hou je erg van dieren en is de olifant je lievelingsdier? Heb je een familiefoto die je dierbaar is en die je graag met de wereld wilt delen? Jij bepaalt zelf, welke foto je gebruikt voor je glasschilderij. Dat maakt een glasschilderij juist zo uniek, jouw kunstwerk ga je nergens ter wereld nog een keer tegenkomen! De foto die je uitkiest, kan natuurlijk ook een bestaande foto zijn. Er zijn verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan dieren, cultuur en landschappen. Maar ook kun je gaan voor architectuur, kunst of abstract. Voor welke foto ga jij?