Een goede gezondheid is goud waard

Een goede gezondheid is goud waard

Waarom een goede gezondheid goud waard is

Als je iemand vraagt wat het belangrijkste in het leven is, komt gezondheid naast liefde bijna altijd op de eerste plaats. Toch zijn er veel mensen met overgewicht, roken en ongezond zijn. En veel mensen met een goede fysiek gezondheid, hebben vaak weer last van veel stress en een ongezonde geestelijke gezondheidstoestand. Hoe komt het toch dat zo veel mensen hun gezondheid op de eerste plaats zetten maar in de prakrijk daar helemaal niet mee bezig zijn?

Druk, stress en weinig tijd.

We leven in een tijd waarin alles snel moet. We onthaasten bijna niet meer. We hebben vaak een drukke baan en veel sociale verplichtingen. Daardoor komen we vaak niet meer aan wezenlijke levenszaken toe waaronder aandacht voor onszelf. Door de stress en tijdsdruk kopen we vaker diepvries- en kant en klare maaltijden waarbij bijvoorbeeld de pizza favoriet is. Even de magnetron of oven is en klaar. Hoe meer stress en drukte we in het leven ervaren, hoe minder we denken aan zaken als goede gezondheid en tot rust komen. Tijdgebrek en stress, 2 factoren die onze fysiek en geestelijke gezondheid zeker niet ten goede komen.

We bewegen gemiddeld te weinig

Gezond leven, is niet alleen gezond eten. Om fit te worden, moet je ook voldoende bewegen en dat niet één keer in de week maar dagelijks. Maak ook als het regent een lange wandeling of ga naar de sportschool. Maak vrije tijd en ga erop uit. Je voelt je prettiger en fitter als je dagelijks beweegt en actief bent. Hoe maakt niet zoveel uit, al het bewegen maar samen met genieten gaat. Een goede gezondheid is goud waard. Je hebt minder kans op ziektes, hebt meestal meer zin in het leven en kan gezonder oud worden.

De verleiding van supermarkten en voedselfabrikanten

Gezond eten draagt bij aan een lichaam dat beter functioneert. Helaas verleiden de supermarkten en fabrikanten met het kopen van ongezonde voeding en zoutjes. Zonder dat we het doorhebben, komen bepaalde reclameboodschappen "bij ons binnen" en kopen we producten die we eigenlijk niet willen. Bewust boodschappen doen en je niet zo snel laten verleiden ongezonde producten te kopen, het helpt.

De opkomst van gezonde en biologische producten

Gelukkig neemt het aanbod gezonde en biologische producten in snel tempo toe. En het wordt beter betaalbaar. Het consumeren van biologische producten betekent dat je goed bezig bent. Want chemische bestrijdingsmiddelen zijn voor niemand goed. Daarnaast help je mee aan een wat meer duurzame wereld. Jouw duurzame levensstijl kan een gezonde levensstijl zijn. Gezondheid is een groot goed. Wees zuinig op je lichaam, eet en drink gezond en beweeg voldoende. Onthaasten en af en toe op vakantie gaan draagt zeker bij aan jouw geluk en bewustzijn.