Welke energieleverancier is het goedkoopste?

Welke energieleverancier is het goedkoopste?

Wil je gaan voor de goedkoopste energieleverancier? Dat is een verstandige keuze, hiermee hou je namelijk veel geld over in de maand voor andere leuke dingen! Om de juiste keuze te kunnen maken, is het verstandig om eerst een aantal zaken goed op een rijtje te zetten. Juist door vooraf scherpe keuzes te maken op het gebied van energie, kun je gericht energieleveranciers met elkaar vergelijken. Hiermee maak jij de juiste keuze en kun je straks heerlijk genieten van het bedrag wat jij maandelijks gaat besparen!

Breng je energieverbruik in kaart

Het is belangrijk om precies te weten hoeveel energie je eigenlijk per jaar verbruikt en denkt te gaan gebruiken. Handig hierbij is de laatste jaarafrekening, dit geeft een goed beeld van je totale verbruik. Gaat er binnenkort iemand het huis uit? Of komt er juist iemand bij je wonen? Is er gezinsuitbreiding op komst? Maak ook een inschatting van je energieverbruik zoals deze er in de nabije toekomst uit zal komen te zien. Jouw specifieke energieverbruik is belangrijk om te weten, als je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken.

Voor welke energie kies je?

Wil je puur gaan voor de goedkoopste energieleverancier? Of stel je ook nog bepaalde eisen aan de energie zelf? Misschien vind je het wel belangrijk dat de energie die je gaat afnemen, afkomstig is van duurzame energiebronnen zoals windmolens of zonnecollectoren. Als dit het geval is, onderzoek dan wel of de leverancier die als goedkoopste uit de bus komt, wel in staat is om deze groene energie te leveren.

Ga uit van kosten per jaar

Sommige aanbiedingen lijken heel aantrekkelijk. Er wordt regelmatig geadverteerd met hele lage tarieven, waardoor je jezelf soms te snel rijk rekent. Het is echter belangrijk om altijd uit te gaan van de energiekosten op jaarbasis, waarbij je alle kosten meeneemt die een energieleverancier in rekening brengt. Dus niet alleen maar uitgaan van dat stunttarief in de eerste maand! Denk hierbij dus ook aan andere kostenposten, bijvoorbeeld aan energiebelasting, btw en vastrecht. Als je al deze kosten in beeld hebt gebracht, kun je pas een goede vergelijking maken tussen verschillende energieleveranciers. Een energievergelijker is hierbij een erg handig hulpmiddel. Je kunt hiermee online, snel en gemakkelijk leveranciers met elkaar vergelijken. Heb jij precies in beeld wat je precies wilt? Maak je vergelijking en ga voor de goedkoopste energieleverancier!