Waarom is fietsen zo goed voor een mens?

Waarom is fietsen zo goed voor een mens?

Nederland is het paradijs als je van fietsen houdt. Ons land heeft nagenoeg geen bergen, het klimaat is optimaal om te fietsen en onderweg is er heel veel te zien. Niet zo gek dus, dat je in Nederland zoveel mensen zien fietsen. Hier gaan mensen op de fiets naar hun werk en halen er zelfs hun boodschappen mee. Maar wist je dat fietsen ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen biedt? Wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn? Dat kun je hieronder lezen!

Geen stress

Heb je een drukke baan? Bezig met een zware studie? Ga iedere dag een uurtje fietsen en je zult merken dat je een stuk minder stress hebt. Fietsen zorgt ervoor dat je fysiek lekker actief bent, maar geestelijk ook even ontspant. Even de gedachten niet bij werk of studie, gewoon lekker fietsen. Tijdens het fietsen maak je gelukstofjes aan, zoals onder andere serotonine. Je wordt dus ook nog eens een stuk gelukkiger van een stukje fietsen, heerlijk toch?

Voorkom ziektes door te fietsen

Mensen die fietsen hebben een kleinere kans om ziek te worden. Fietsen zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen, ook gaat je hartslag omhoog. Dit heeft een positief effect op je gezondheid, hierdoor heb je bijvoorbeeld minder kans om suikerziekte en hart- en vaatziekten. Wist je dat je door iedere dag een uurtje te gaan fietsen, je ook beter zult slapen? Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je minder humeurig bent en je productie gaat omhoog. Ideaal toch?

Leuk en sociaal

Wist je dat fietsen bij uitstek geschikt is om je sociale contacten te verbeteren? Spreek bijvoorbeeld eens per week af om met een vriend of vriendin, een paar uur te gaan fietsen. Na de rit even lekker theedrinken samen en je hebt een heerlijke middag of avond! Wist je dat het ook leuk is om met je partner een weekendje weg te gaan en lekker te gaan fietsen? Zo is het bijvoorbeeld leuk om naar Katwijk te gaan. De omgeving hier is prachtig en je kunt er fantastisch fietsen. Fietsen in de duinen kan ook als je naar Katwijk aan Zee gaat, dit is bijzonder, je fietst midden in de natuur en onderweg kom je allerlei dieren tegen. Fietsverhuur Katwijk?  Dat regel je vooraf natuurlijk gewoon online! Wil je in deze regio ook een dagje met de scooter op pad, als je hier toch een weekendje bent? Bijvoorbeeld omdat je graag de omgeving wilt leren kennen en graag een dagje naar Noordwijk wilt gaan? Elektrische scooter huren Noordwijk? Ook dat doe je natuurlijk gewoon via internet. Ideaal toch?