5 tips voor meer sfeer in huis

5 tips voor meer sfeer in huis

Wat is er nu fijner dan een sfeervol huis? Thuiskomen na je werk en met je gezin, vrienden en familie genieten van de plek waar je misschien wel de meeste tijd van de week doorbrengt. Het is dan wel zo prettig als je een huis hebt waar een fijne sfeer hangt en waar je jezelf thuis voelt. Wij hebben vijf tips voor je, om meer sfeer in huis te brengen!

Sfeervolle verlichting

Met verlichting kun je veel invloed uitoefenen op de sfeer van een woning. Zeker als je gebruik maakt van leds met dimfunctie, heb je veel mogelijkheden om een juiste sfeer neer te zetten. Overdag heeft verlichting vaak een functionele functie, denk hierbij aan voldoende licht op de keukentafel om te kunnen lezen of boven het keukenblad om maaltijden te bereiden. In de avonduren heb je juist weer meer sfeerverlichting nodig, bijvoorbeeld bij een etentje met vrienden. Een dimfunctie is ideaal voor een sfeervol interieur. Ledverlichting is overigens ook verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder extra warme kleuren voor een sfeervolle inrichting.

Maak je huis persoonlijk

Mensen houden van een persoonlijke inrichting. Hou je van schilderen? Durf een schilderij van jezelf in de kamer op te hangen. Ben je iemand die graag fotografeert? Laat het zien! Het is bijvoorbeeld ook leuk als je veel reist, om dit terug te laten komen in het interieur. Denk hierbij aan kunstwerken of een vloerkleed die je hebt meegenomen van een verre reis. Deze items in je inrichting leveren bovendien ook altijd gespreksonderwerpen op, wat een avond met vrienden of familie allen maar nog leuker maakt. Je kunt je huis ook persoonlijk decoreren door bijvoorbeeld een foto op te hangen van je favoriete artiest of sporter. Wordt altijd gewaardeerd!

Kies voor natuurlijke materialen

Hou je wel van een landelijk interieur? Geniet je altijd erg van de inrichting van oude landhuizen en sfeervolle boerderijen? Kies dan voor natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout en natuursteen. Deze materialen geven je inrichting een fijne, warme sfeer mee waar iedereen zich in thuis voelt. Je kunt deze materialen ook terug laten komen in bijvoorbeeld accessoires, zoals een wijnrek of een boekenkastje. Natuurlijke materialen werken altijd sfeer verhogend!