Vier tips om te besparen op jouw zorgverzekering

Vier tips om te besparen op jouw zorgverzekering

Het leven is momenteel behoorlijk duur. We hebben met een flinke inflatie in ons land te maken, terwijl de salarissen niet met hetzelfde percentage stijgen. Veel huishoudens zijn dan ook op zoek naar mogelijkheden om geld te besparen. Om veel geld te besparen zelfs. Geldt dat ook voor jou? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk naar Zorgverzekeringbesparen.nl te gaan. Via die website kun je namelijk direct op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering door gebruik te maken van de online zorgvergelijker. Maar, hoe kun je nou besparen op jouw zorgverzekering? Daarvoor zijn enkele handige tips opgesteld.

Besteed hier veel tijd aan

Wil je voor écht de goedkoopste zorgverzekering gaan? Dan is het advies om hier de nodige tijd aan te besteden. Door uitgebreid je tijd te nemen bij zorgverzekeringen vergelijken, kun je uiteindelijk de juiste knoop doorhakken. Daardoor geniet je elke maand weer van een flinke besparing.

Kies voor een jaarlijkse betaling

Wil je op een gemakkelijke manier geld besparen? Dan is het interessant om jouw totale jaarpremie in één keer over te maken. In dat geval ontvang je meestal een korting van een paar %. Een paar % over een behoorlijk groot bedrag is een mooie besparing. Een hele simpele besparing ook!

Kies voor een hoger eigen risico

Heb je een behoorlijke financiële buffer? Dan is het mogelijk interessant om voor een hoger eigen risico te kiezen. Standaard bedraagt het eigen risico 385 euro, maar je kunt dit verhogen naar 885 euro. Mocht je zorg nodig hebben, betekent dit wel dat eerst dit bedrag van 885 euro door jezelf betaald moet worden. Je betaalt echter wel maandelijks een fors lagere premie.

Stap jaarlijks over

Tot slot is het advies om echt elk jaar over te stappen. Of beter gezegd: om in ieder geval elk jaar een goede vergelijking van je zorgverzekering te maken. Door hier enige tijd aan te besteden, kun je mogelijk elk jaar van een besparing genieten. Bovendien kun je jaarlijks met bijvoorbeeld het eigen risico of aanvullende pakketten wisselen. Op die manier zorg je ervoor dat de zorgverzekering aansluit op jouw huidige zorgbehoeften.