Kun je in het buitenland met crypto betalen?

Kun je in het buitenland met crypto betalen?

Vanaf Bitcoin zijn intrede deed in 2009 is er door de jaren heen veel vooruitgang geboekt door crypto. Er zijn nu duizenden verschillende crypto projecten. Echter, Bitcoin en ETH blijven tot nu toe wel de meest populaire crypto’s onder beleggers. In Nederland zijn er al crypto automaten en wordt er crypto ook geaccepteerd door verschillende bedrijven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland wordt crypto al een tijdje geaccepteerd. Stel nu dat je op reis bent en je bent plots platzak. Je hebt dus geen geld zoals euro’s of Amerikaanse dollars. Wat te doen? De oplossing is simpel, gewoon betalen met je crypto’s waarin je had belegd.

Wat je doet voor je de crypto’s gebruikt

Het maakt niet uit als je thuis in Nederland zit of ergens is het buitenland. Voor je je crypto’s inzet om betalingen te verrichten is het goed om de wisselkoersen even te bekijken. Zo kun je de wisselkoersen bekijken van verschillende cryptocurrency onderling of tussen cryptocurrency en fiatgeld. Zo kun je voordeliger uitkomen zoals wanneer je euro’s zou omwisselen voor bijvoorbeeld Indiase roepie’s. Wordt crypto geaccepteerd dan is je leven een stuk gemakkelijker want dan kun je direct crypto’s overmaken. Worden ze niet geaccepteerd, kun je deze omwisselen naar een fiatvaluta en daarmee betalen. Belangrijk is dat je eerst de wisselkoersen raadpleegt zodat je voordelig uitkomt.

Je reis voortzetten

Je bent al op vakantie in Italië, maar je wilt toch nog enkele dagen doorbrengen in Spanje. Je hebt nog enkele dagen vrij dus wil je vakantie Spanje online boeken. Je kunt met je creditcard betalen, als die geaccepteerd worden, zoals American Express, Master Card of VISA. Wil je je creditcard echter voor andere betalingen gebruiken, dan kun je betalen met je crypto. Wordt alleen BTC geaccepteerd dan kun je eerst de crypto die je bezit omwisselen naar BTC. Bekijk ook nu eerst de wisselkoersen zodat je op de hoogte bent van hoe dit voor je uitpakt.

Je vakantie boeken

Ben je nog niet op vakantie geweest en verlang je nu naar een rondleiding in het Camp Nou? Een vakantie all inclusive Spanje boeken is binnen enkele minuten gedaan. Je kunt ervoor kiezen te betalen met je euro’s via bankovermaking, iDEAL of creditcard. Je kunt ook betalen met je crypto’s als de reisaanbieder deze accepteert. Zo niet, kun je via een kleine omweg toch nog je crypto’s gebruiken om je reis te bekostigen. Het enige wat je doet is via je cryptobroker je crypto’s omzetten naar euro’s of Amerikaanse dollars. Ga natuurlijk eerst de wisselkoersen na voor je voordeel.

Je kunt tenslotte al een tijdje met crypto’s in Nederland betalen maar ook in het buitenland. De populairste, Bitcoin, wordt wereldwijd op verschillende plaatsen geaccepteerd. Ook andere crypto’s worden als betaalmiddel geaccepteerd. En mocht je op een plaats op reis zijn, waar crypto’s niet geaccepteerd zijn, kun je toch ermee betalen. Je kunt dat doen door de crypto eerst om te zetten naar fiatvaluta, na de wisselkoersen te hebben geraadpleegd.