Kies jij ook voor contactlenzen?

Kies jij ook voor contactlenzen?

Heb je slecht zicht of denk je dat je ogen minder worden? Dan is er de mogelijkheid om dit te gaan verhelpen door middel van een bril, contactlenzen of door je ogen te laten laseren. Veel mensen met slecht zicht kiezen in dit geval voor contactlenzen en dit komt omdat ze een bril niet mooi vinden en het corrigeren van de ogen door ze te laten laseren vinden ze te eng of daar komen ze niet voor in aanmerking omdat de ogen daar niet voor geschikt zijn. Sommige personen kunnen helaas geen lenzen dragen en deze personen zijn aangewezen om een bril te dragen die ze kunnen kopen bij de opticien in zijn of haar stad, of je koopt een bril bij de opticien aan huis. Een opticien die aan huis komt is zeer geschikt voor minder mobiele personen en ouderen.

Contactlenzen

Met contactlenzen en dit kunnen zowel harde lenzen als zachte lenzen zijn kun je de meeste oogfouten wel corrigeren, dus bijna iedereen is wel geholpen met contactlenzen of je nu een plus of min sterkte nodig hebt, uitzonderingen daar gelaten. Je kunt namelijk sferische, torische en multifocale lenzen kopen in zowel harde (ook nachtlenzen) als zachte uitvoering en met deze contactlenzen kun je personen helpen die een sferische afwijking hebben, een cilinder nodig hebben en die last hebben van presbyopie.

Welke contactlenzen?

De meeste personen die contactlenzen dragen die dragen zachte contactlenzen en dit komt omdat deze contactlenzen namelijk fijner zitten dan harde contactlenzen. Harde contactlenzen zijn namelijk een stuk dikker en zoals het al doet vermoeden zijn ze dus niet flexibel zoals zachte lenzen dat wel zijn. Zachte lenzen daarentegen zijn zeer dun, flexibel en houden ook nog eens goed vocht vast, dus ze zijn ideaal voor mensen met droge ogen.

De meeste zachte lenzen worden tegenwoordig van een silicone hydrogel materiaal gemaakt. Het grote voordeel van silicone hydrogel lenzen ten opzichte van zachte lenzen die niet van een silicone hydrogel materiaal zijn gemaakt maar van een traditioneel materiaal is dat deze veel zuurstof doorlaten. Een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid is namelijk belangrijk om je ogen in goede conditie en gezond te houden dus het advies is dan ook altijd om voor silicone hydrogel lenzen te kiezen of deze te laten voorschrijven door een opticien, contactlensspecialist of optometrist.

Verschillende soorten verkrijgbare contactlenzen

Zachte contactlenzen kun je dus krijgen in sferische uitvoering, torische uitvoering en multifocale uitvoering, maar men kan ook nog eens kiezen voor een periode hoelang de lenzen meegaan, want er bestaan namelijk zachte daglenzen, zachte weeklenzen en maandlenzen.

Ook zijn er nog steeds zachte jaarlenzen te bestellen, maar die zie je gelukkig steeds minder omdat contactlenzen die je voor een kortere periode draagt namelijk veel gezonder zijn voor de ogen. Ook zal een deskundige zoals een contactlensspecialist tegenwoordig een lens adviseren die je sneller moet vervangen. Het dragen van daglenzen is eigenlijk het beste systeem als je lenzen wil gaan dragen, dit komt omdat je dus elke dag een nieuw schoon paar contactlenzen inzet en dit is dus gezonder voor je ogen.

Wil je nu ook voordelig contactlenzen online bestellen dan moet je wel exact weten welke zachte contactlenzen het beste voor je ogen zijn. Laat je dus ook altijd adviseren door een opticien, contactlensspecialist of optometrist die verstand van zaken heeft voordat je lenzen online gaat kopen. Nog meer weten over contactlenzen of wil je ze gaan bestellen? Lees meer