Is een verzwaringsdeken goed voor je gezondheid?

Is een verzwaringsdeken goed voor je gezondheid?

Kun je altijd maar moeilijk in slaap komen? Word je ’s nachts al wakker van een vliegje in je slaapkamer of een streepje licht door de gordijnen? Dan is een verzwaringsdeken ideaal om van deze slaapproblemen af te komen. Een verzwaringsdeken is niet alleen goed om beter te slapen, het biedt ook nog eens veel gezondheidsvoordelen. Welke voordelen dit zoal zijn? Dat lees je hieronder!

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Feitelijk is een verzwaringsdeken een extra zware deken. Dit extra gewicht zorgt ervoor dat er lichte druk op je lichaam wordt uitgevoerd, waardoor je het gevoel hebt dat iemand je vasthoudt of knuffelt. Dit gevoel zorgt ervoor dat je lichaam de slaaphormonen melatonine en serotonine aan gaat maken. Je slaapproblemen zijn hiermee snel verleden tijd. Ook voor kinderen zijn er verzwaringsdekens verkrijgbaar, deze hebben een lager gewicht dan die voor volwassenen. Verzwaringsdeken kind kopen? Die doe je gemakkelijk en snel online. Je hebt dan de deken snel in huis, zonder dat je hier de deur voor uit hoeft. Ideaal toch?

Helpt tegen angsten

Ben je vaak depressief? Heb je ’s nachts regelmatig last van angsten? Nachtmerries waardoor je maar moeilijk de slaap weer kunt vatten? Als je onder een verzwaringsdeken ligt, zul je merken dat je van bovenstaande kwalen weinig last meer zult hebben. De druk op het lichaam ontspant en zorgt voor positieve slaaphormonen. Ook helpt het bijvoorbeeld bij rusteloze benen en posttraumatische stressstoornissen.

Slapeloosheid

Slapeloosheid kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan een sterk onrustig gevoel, veel stress, maar ook depressiviteit. Als je lichaam ’s nachts niet goed herstelt, betekent dit eigenlijk dat je overdag te weinig energie hebt, om normaal te functioneren. Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed functioneert op je werk, maar bijvoorbeeld ook vaak chagrijnig bent. Dit laatste heeft natuurlijk gevolgen voor de sfeer in je gezin, ook voor je sociale leven kan dit vervelende gevolgen hebben. Op de langere termijn kun je hier ook lichamelijk klachten aan overhouden, veel stress leidt vaak ook tot ongezond eten en slechte gewoonten zoals drinken en roken. Kies voor een verzwaringsdeken en jij zult straks heerlijk slapen. Met een goede nachtrust, herstelt je lichaam goed en kun jij op alle fronten weer optimaal presteren. Heerlijk toch?