Dit zijn de populairste sporten in Nederland

Dit zijn de populairste sporten in Nederland

Ruim de helft van de Nederlanders sport wekelijks. Dit is vrijwel gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen. Ook is er een lichte stijging in het aantal Nederlanders dat wekelijks sport. Daarnaast zien we dat de meeste mensen kiezen voor een sport die ze op een willekeurig moment en alleen kunnen uitvoeren. Ben je benieuwd welke sporten wij Nederlanders graat uitvoeren? Lees dan snel verder!

10. Hockey

Algemene hockey staat op die 10e plaats. Ongeveer 2% van de sporters kiest voor hockey. Dit is de afgelopen jaren ongeveer gelijk gebleven.

9. Wielrennen

Wielrennen ziet in Nederland een langzame groei in populariteit. 2.5% van de Nederlandse sporters stapt wekelijks op de fiets om te gaan wielrennen.

8. Yoga

Ook yoga heeft de afgelopen jaren een stijging gezien tot 3%. Mensen worden zich steeds bewuster van hoe belangrijk het is om te bewegen en yoga is een goede en toegankelijke manier om vitaal te blijven.

7. Zwemmen

Nederlanders hebben het regelmatig goed gedaan op internationale zwemwedstrijden. Helaas zien we wel dat steeds minder mensen zwemmen en dat we ook minder zwemtalent ontdekken! Momenteel zwemt nog 4.1% van de sportende Nederlanders op wekelijkse basis.

6. Fietsen

Een recreatievere manier om te wielrennen is fietsen. Nederland is een echt fietsland en daarom hoort fietsen zeker in dit rijtje thuis. In 2010 heeft de populariteit een sprongetje gemaakt en ook nu zien we een stijgende lijn in populariteit. Momenteel pakt 4.9% van de sportieve Nederlanders wekelijks een keer de fiets.

5. Tennis

Langzaam zakkend, maar nu toch weer een stijgende lijn in populariteit voor tennis. 5.5% van de sportende Nederlanders kiest er voor om wekelijks te tennissen.

4. Wandelen

Naast fietsen wandelen Nederlanders ook graag. De afgelopen twee jaren konden we vele sporten niet beoefenen waardoor meer mensen zijn gaan wandelen. We zien daarom ook een stijgende lijn in fanatieke wandelaars. 5.9% trekt wekelijks de wandelschoenen aan. Je ziet dat vooral volwassenen boven de 50 wekelijks wandelen.

3. Voetbal

Voetbal is de meeste gespeelde teamsport in Nederland en dat is het al jaren! 6.4% van de Nederlanders voetbalt tenminste een keer per week. Helaas zien we wel dat er aanzienlijk meer mannen en jongens voetballen dan vrouwen en meisjes. Daarnaast zien we ook dat vooral kinderen voetballen en dat voetballers stoppen wanneer ze 18 en ouder zijn.

2. Hardlopen

Maar liefst 11% van de wekelijks sportende Nederlanders loopt hard. Het zijn iets meer mannen, maar het scheelt niet veel. De meeste hardlopers zijn 18-49 jaar oud.

1. Fitness

Fitness en conditietraining is duidelijk de meest gekozen sport die Nederlanders wekelijks beoefenen. 22.5% van de sporters kiest voor fitness en conditietraining. Vanaf 12 jaar gaan mensen wekelijks werken aan fitness en conditie. Ook is het gelijk verdeeld tussen de mannen en de vrouwen.

Wil je een nieuwe sport oppakken?

Dan kun je de bovenstaande sporten eens proberen! Bij Stanno vind je alles wat je nodig hebt om je te kleden voor een van deze sporten. Bovendien kun je ook sportmaterialen zoals gewichtjes, yoga matten en foamrollers kopen.