Hoe krijg je een summer body

Hoe krijg je een summer body

Het is weer bijna zover, tijd om lekker te genieten van een welverdiende vakantie aan het strand. Nu alle corona perikelen zo goed als voorbij zijn, kunnen we ons op gaan maken voor een strandvakantie. En bij zo’n strandvakantie mag een summerbody uiteraard niet ontbreken, maar hoe stoom je jezelf nu klaar voor na zo’n lange tijd niks gedaan te hebben? Daar zijn een aantal tips voor die ik graag met je deel in dit artikel. Vooral even verder lezen dus! 

Tienduizend stappen 

Lopen, lopen en nog eens lopen. Door vaker te voet naar de winkel te gaan in plaats van met de auto, verbrand je een stuk meer calorieën. Het is hierbij handig om jezelf een stappendoel te stellen. Tienduizend stappen per dag is een goed doel om mee te beginnen. Dit komt neer op +/- 1,5 uur wandelen. Als je een beetje doorloopt heb je dit ook binnen een uurtje bereikt. Dit lijkt nu wellicht veel, maar als je elke ochtend begint en iedere avond afsluit met een wandeling, is dit goed te doen. 

Je hebt verschillende apps die het aantal stappen monitoren. ‘Ommetje’ is een van die apps. Belangrijk om in de gaten te houden is wel dat je deze app handmatig aan moet zetten. Anders telt de app het aantal gezette stappen namelijk niet. Vind je dit teveel moeite? Dan kan het de moeite waard zijn om een smartwatch of FitBit aan te schaffen. Het is een investering, maar daar kun je dan ook wel een hele tijd mee vooruit. 

Je voeding tracken 

Voeding tracken? Huh, wat is dat? Geen paniek, het is een stuk eenvoudiger dan je denkt! Het is simpelweg het bijhouden van de voedingswaardes van de voeding die je op een dag nuttigd, door gebruik te maken van een handige app. Zelf gebruik ik hier de Rebody app voor. Dit is een app die ik gratis bij mijn lidmaatschap van Rebody krijg, een personal trainer in Weert. Heb je niet zo’n lidmaatschap? Dan kun je ook prima gebruik maken van een app als MyFitnesspal. Via beide apps kun je gemakkelijk je voeding bijhouden. Het voordeel van de Rebody app is wel dat er ten alle tijden een personal trainer met je meekijkt en monitort of de streefwaardes van je voeding en macronutriënten nog kloppen. Heb je al langer ervaring met het bijhouden van je voeding en weet je jouw energiebehoefte zo ongeveer wel? Dan voldoet de MyFitnesspal app ook prima! 

Krachtsport in plaats van cardio

Door aan krachtsport te doen in plaats van cardio verbruikt je lichaam in rust meer energie, waardoor je dus ook meer kan eten op je favoriete vakantiebestemming! Daarnaast zorgt het er ook voor dat je spieren boller staan. Hierdoor zie je er automatisch een stuk fitter uit en voel je jezelf een stuk zelfverzekerder op het strand. Wil je in een korte tijd toch wat extra kilootjes kwijtraken? Dan kan het verstandig zijn om cardio en krachttraining te combineren. Wat daarbij verstandig is, is om eerst krachttraining te doen en daarna pas cardio. Zo behoud je je energie voor het tillen van de (zware) gewichten en kun je jezelf daarna nog even uitsloven op bijvoorbeeld de loopband. Belangrijk hierbij is wel dat je de verbrande calorieën niet na je training weer naar binnen werkt. De verbruikte energie zal zich namelijk ook weer laten merken door een sterker gevoel van honger. Door voor je maaltijd een glas water te drinken zorg je ervoor dat de eetlust enigszins minder wordt. 

Veel succes met het trainen voor je summer body en alvast een hele fijne vakantie gewenst!