Werken en sporten met elkaar combineren? Dat doe je zó!

Werken en sporten met elkaar combineren? Dat doe je zó!

Ben je gek op je werk? Maar, merk je dat je door je werk minder aan sporten toekomt? Dan ben je zeker niet de enige. Bij vrij veel mensen is er gewoonweg te weinig tijd aanwezig om regelmatig te sporten. Dit komt overigens niet alleen door werk, maar ook door het sociale leven en tal van andere verplichtingen.

Zou je hier echter graag iets aan doen? Verstandig. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. Tijdens het sporten komen gelukstofjes in je hersenen vrij, waardoor je je een stuk fitter en gelukkiger gaat voelen.

Een terechte vraag is wel hoe je sport en werk nou met elkaar kunt combineren. Enkele goede ideeën hiervoor tref je hieronder aan.

Probeer thuiswerken en sporten met elkaar te combineren

Eén van de beste adviezen is om thuiswerken en sporten met elkaar te combineren. Je dagprogramma kan er in dat geval bijvoorbeeld als volgt uitzien:

-      Van 08.00 tot 12.00 uur: werken. Je kunt de eerste 4 uurtjes van de dag lekker knallen.

-      Van 12.00 tot 13.00 uur: sporten. Zeker als er een sportschool bij je in de buurt zit, is het ideaal om even een uurtje naar deze sportschool toe te gaan.

-      Van 13.00 tot 13.30 uur: pauze. Tijdens dit halfuurtje kun je je even opfrissen en gezond eten.

-      Van 13.30 uur tot 17.30 uur: werken. De laatste 4 uurtjes van de dag kun je wederom lekker knallen voor je werk. Door het sporten heb je weer hernieuwde energie en concentratie verkregen.

Probeer zoveel mogelijk een vast ritme aan te houden. Dankzij dit ritme laat je je lichaam aan het sporten wennen. En kun je ook een vast werkritme aanhouden.

Maak het sporten zo aangenaam mogelijk

Dit doe je onder meer door te investeren in fijne sportkleding. Als je fijn zittende sportkleding hebt, voel je je tijdens het sporten goed. Bovendien hoef je tijdens het sporten niet bang te zijn voor irritaties aan je huid.

Daarnaast is het aan te raden om de juiste attributen mee naar werk te nemen. Je kunt hierbij onder meer aan een handige waterfles denken. Heb je nog geen waterfles? Vraag dan je werkgever om een waterfles te bedrukken. Dit is een prima cadeau vanuit je werkgever voor jou. En kiest de werkgever ervoor om de waterfles te bedrukken met het bedrijfslogo? Dan maak je onopgemerkt ook nog reclame voor je werkgever in de sportschool.