Geschikte lenzen voor alle situaties

Geschikte lenzen voor alle situaties

Naarmate je ouder wordt kan je zicht afnemen, ook sommige mensen krijgen al op jonge leeftijd last van hun ogen en slecht zicht. Dit is natuurlijk erg vervelend, goed kunnen zien is immers erg belangrijk. Je kunt kiezen voor een bril of voor lezen. Het ‘nadeel’ van lenzen is echter dat niet iedereen hier goed tegen kan, bij sommige mensen gaan de lenzen irriteren en zitten deze niet fijn. Het grote voordeel van lenzen is dan weer dat niemand doorheeft dat je eigenlijk niet zo goed ziet. Er zijn vele soorten de lenzen, maar de handigste zijn multifocale lenzen. Je leest hier waarom dat zo is. 

Lenzen die altijd werken

Multifocale lenzen staan er natuurlijk om bekend dat zij zich naar de situatie aanpassen en altijd duidelijk zicht leveren. Of het nu voor dichtbij of veraf is, deze lenzen zorgen ervoor dat je altijd scherp ziet. Dit is goed voor in het verkeer en om thuis een boek of de krant te lezen bijvoorbeeld. Deze lenzen worden het meeste aan oudere mensen gegeven. De lenzen helpen tegen ouderdomsverziendheid. Hierdoor kun je niet meer goed dingen van dichtbij bekijken. Ook worden deze lenzen gegeven aan jongeren die al problemen hebben met hun zicht. Het is altijd belangrijk dat dit soort lenzen goed opgemeten worden bij de opticien en dat je dus ook de juiste lenzen krijgt. Je kunt in het begin hier aan moeten wennen en zelfs duizelig worden van het opeens scherp zien. 

Het grote voordeel ten opzichte van een bril

Als je lenzen goed verdraagt kan, naast dat je een bril misschien niet zo mooi vindt, dit beter voor je zijn omdat lenzen de bewegingen van je oog volgen. Anders dan bij een bril, bij een bril zullen mensen die bijvoorbeeld niet goed meer kunnen lezen recht op het blad door de bril heen moeten kijken. Wanneer je lenzen draagt kun je ook gewoon omhoog of omlaag kijken en nog steeds haarscherp zien, dit vinden veel mensen een stuk handiger dan een bril.