Welk aquarium past het beste bij jou?

Welk aquarium past het beste bij jou?

Overweeg je om een aquarium te gaan plaatsen? Een uitstekende keuze! Een aquarium biedt namelijk ongekend veel voordelen. Het is rustgevend, je kunt van heel dichtbij genieten van de natuur en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een aquarium, is het verstandig om goed na te denken over welk aquarium nu eigenlijk het beste bij je past. Hoe je daarachter kunt komen? Hieronder kun je het lezen!

Welke vissen wil je gaan houden?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen luidt: welke vissen wil je gaan houden? Is je doel om een kleurrijke, tropische vissen te gaan houden? Dit kun je het beste doen in een zoetwateraquarium, ook wel tropisch aquarium genoemd. Ook kun je kiezen voor een koud water aquarium, hierbij kun je dus alleen maar vissen in houden die gedijen in koud water. Tot slot is er ook nog een zeewateraquarium. Dit is een speciaal aquarium, waar je ook meer werk aan zult hebben.

Hoe groot moet je aquarium zijn?

Ben je van plan om veel vissen te gaan houden? Vind je het ook leuk om veel aandacht te besteden aan het onderwaterlandschap, waarbij je bijvoorbeeld zand en planten toe wilt voegen? Een oud scheepswrak misschien? Denk hier vooraf goed over na, zodat je direct kiest voor de juiste afmeting. Het zou zonde zijn als je jouw aquarium net hebt opgestart en je komt erachter dat deze qua formaat niet voldoet aan je verwachtingen.

Kies voor zekerheid

Wil je gaan voor zekerheid? Kies dan voor de Juwel Rio 180. Dit aquarium van het beroemde merk Jewel heeft een prachtig design en is geschikt voor zowel de ervaren vissenhouder als de startende. Je kunt ervoor kiezen om een bijpassend meubel bij de Juwel Rio 180 te bestellen. Een meubel voor je aquarium is altijd handig, bijvoorbeeld om spulletjes in te bewaren die nodig zijn voor het onderhoud. Dit aquarium is voorzien van LED verlichting, waarmee dit ook nog eens een duurzame keuze is. Voordeel van een merk als Jewel is, dat je kiest voor zekerheid, het merk bestaat al vijftig jaar en heeft een ijzersterke reputatie. Kies jij ook voor de Juwel Rio 180?