Welke hondenrassen zijn er allemaal?

Welke hondenrassen zijn er allemaal?

Nederland telt honderden hondenrassen. Het is niet altijd even makkelijk om de keuze te maken, welke hond het beste bij jouw gezin(situatie) past. Om die reden hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt van de hondenrassen in Nederland. Wij omschrijving bij ieder hondenrassen wat ze populair maakt en wat hun nukken zijn.

Golden Retriever

De Golden Retriever is de populairste hondenras in ons land. Deze hond staat bekend als de gezinshond van Nederland. Deze enthousiaste, slimme en vriendelijke hond is zeer goed trainbaar en past daardoor in ieder gezin thuis. De Golden Retriever is op zijn best als hij voldoende lichaamsbeweging heeft en ook geestelijk genoeg wordt uitgedaagd.

Beagle

Na de Golden Retriever vinden we de Beagle in de lijst populaire honden in Nederland. De beagle is van oorsprong een jachthond en heeft een eigenwijs karakter. Maar doordat de hond er leuk uitziet en redelijk klein is, wordt deze gezien als een ideale gezinshond. De hond is zachtaardig en zeer vriendelijk.

Labrador Retriever

De Labrador Retriever maakt samen met de Golden Retriever en de Beagle de top 3 volledig. Dit ras stamt af van de St. John’s hond en is oorspronkelijk gefokt als jachthond voor de wateren. Dit betekend dus dat u er met een Retriever op kunt rekenen dat u een hond in huis haalt die erg gek is op water. De Retriever is een gezinshond, zeer leergierig en wordt ook vaak opgeleid als geleidehond.

Er wordt gewerkt om dit artikel uit te breiden naar 100 hondenrassen.