Wat zijn de 5 beste backlinks?

Wat zijn de 5 beste backlinks?

Linkbuilding is de een van de meest effectieve manieren om beter vindbaar te worden met jouw website. Zoekmachines zien backlinks als stemmen van vertrouwen van andere websites. Dit helpt zoekmachines om te bepalen hoe waardevol en relevant jouw website is. Maar niet alle backlinks zijn even waardevol voor jouw website. In deze blog lees je de vijf beste soorten backlinks die jouw website kunnen helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Wat zijn de 5 beste backlinks?

1. Redactionele backlinks

Redactionele backlinks zijn links die op organische wijze in de content van een andere website zijn opgenomen. Deze links worden vaak geplaatst door websites die jouw content als waardevol beschouwen en deze willen delen met hun publiek. Omdat de backlinks organisch zijn en afkomstig van gezaghebbende bronnen, zijn redactionele backlinks zeer waardevol om beter online vindbaar te worden.

2. Gastbloggen

Bij gastbloggen schrijft een bedrijf artikelen voor andere websites in dezelfde branche. In ruil voor content, is het dan mogelijk om meestal één of twee backlinks naar jouw eigen website te plaatsen. Dit is een uitstekende manier om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, omdat gastblogs vaak worden gepubliceerd op goed gerespecteerde websites met een groot publiek.

3. Links van autoritaire websites

Autoritaire websites hebben een hoge domeinautoriteit en hebben veel vertrouwen in een specifieke branche. Daarnaast krijgen deze autoritaire websites van zoekmachines ook een hoog vertrouwen. Backlinks van zulke autoritaire websites zijn zeer krachtig en kunnen jouw online vindbaarheid aanzienlijk verbeteren. Grote nieuwswebsites, overheidswebsites en websites van onderwijsinstellingen zijn goede voorbeelden van autoritaire websites.

4. Contextuele backlinks

Contextuele backlinks zijn backlinks die zijn opgenomen in de content van een artikel, blogpost of webpagina. Deze contextuele backlinks hebben vaak relevante tekst om hun heen en bieden een verduidelijking voor de link, wat zoekmachines helpt om te begrijpen waar de gelinkte pagina over gaat. Contextuele backlinks zijn over het algemeen beter dan links die zijn opgenomen in voetnoten of zijbalken. 

5. Broken link building

Bij broken link building draait het om het identificeren van gebroken links op andere websites en de eigenaar van die site erop attenderen om de gebroken linkjes te vervangen door een link naar jouw eigen relevante content. Dit is een win-winsituatie: de website-eigenaar repareert een gebroken link en jij krijgt een waardevolle backlink. 

Kwaliteit backlinks kopen

Elk bedrijf wilt met kwaliteit backlinks kopen. Het hebben van een juist linkprofiel is cruciaal voor het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Redactionele backlinks, gastbloggen, links van autoritaire websites, contextuele backlinks en broken link building zijn enkele van de beste strategieën om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Door deze technieken toe te passen, kunt u de zichtbaarheid en het verkeer van uw website aanzienlijk verbeteren. Als je serieus bent over het verbeteren van jouw zoekmachinepositie, zorg er dan voor dat je een goed doordachte linkbuilding-strategie kiest die zich richt op het verkrijgen van deze kwalitatieve backlinks.