Wat is een duurzame oplossing tegen kalkaanslag?

Wat is een duurzame oplossing tegen kalkaanslag?

Slaat je mooie badkamerkraan wit uit? Stroomt het water niet meer goed door de leidingen? Dan is de kans groot dat je last hebt van kalkaanslag. Dit leidt uiteindelijk tot verstopte leidingen, waardoor je genoodzaakt bent om deze te laten repareren. Daarnaast is het natuurlijk niet fraai als je mooie sanitair ongevraagd wordt voorzien van een wit laagje en je badkamertegels onherkenbaar zijn. Is er een duurzame oplossing tegen kalkaanslag? Die is er zeker! Hieronder lees je welke!

Wat is kalkaanslag eigenlijk?

Overal waar water stroomt, wordt kalk afgezet. In stromend water bevinden zich van nature opgeloste mineralen zoals bijvoorbeeld magnesium en calciumcarbonaat. Op het moment dat water op gaat drogen, blijft er kalkaanslag achter. Laagje voor laagje wordt dit vervolgens opgebouwd in kranen en leidingen, wat uiteindelijk zorgt voor verstoppingen. Hoe meer er van deze mineralen in het water zit, hoe ‘harder’ het water is. Per regio kan deze hardheid verschillen, sommige gebieden hebben het geluk dat ze ‘zacht’ water hebben, andere gebieden hebben juist weer ‘hard’ water. In beide gevallen kan kalkaanslag echter zorgen voor grote problemen, dus zowel in gebieden met zacht water als met hard water.

Gevolgen kalkaanslag

Heb je net een nieuwe badkamer? Met fraaie, zwarte badkamertegels? Mooi blinkend sanitair? Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat in korte tijd, er weinig moois meer te zien is van je nieuwe badkamer. Je badkamertegels kunnen door kalkaanslag wit uitslaan en ook je sanitair ziet er opeens dof uit. Als je er niets aan doet, zullen de leidingen naar verloop van tijd verstopt komen te zitten, waardoor je voor nog grotere problemen komt te staan. Is hier een oplossing voor? Gelukkig wel!

Duurzame oplossing

Als je kiest voor waterontharder van Alpwater, kies je voor een duurzame oplossing. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een magnetisch veld, waarbij calcium en magnesium niet gaan kristalliseren tot calciumcarbonaat. Met andere woorden; hierdoor heb je geen kalkaanslag meer! Deze waterontharder voorkomt tot wel 85% van de kalkaanslag en kan zelfs ook de oude aanslag nog verwijderen. Je huishoudelijke apparatuur gaat veel langer mee en bovendien is het ook nog eens een hele milieuvriendelijke oplossing. Bestel Alpwater online of koop de waterontharder via bol.com. Kies jij ook voor een duurzame oplossing tegen kalkaanslag?