De beste tips voor het kiezen van jouw nieuwe interieur

De beste tips voor het kiezen van jouw nieuwe interieur

Lente, tijd voor iets nieuws. Ben jij er ook zo aan toe? Iets nieuws in huis? Frisse kleuren op de muur! Of andere accessoires? In de natuur gaat dat proces vanzelf. Nieuwe bladeren aan de bomen, krokussen en madeliefjes zorgen voor kleurrijke paarse en witte stipjes in het landschap.

Was het maar hetzelfde met jouw interieur. Dat alles vanzelf gaat en ook nog eens prachtig matcht met elkaar. Je krijgt eerder keuzestress dan dat je blij wordt van het kiezen van een nieuwe woninginrichting? Dat is jammer en hoeft niet. Hier wat tips om de rode draad naar jouw nieuwe woninginrichting niet te verliezen.

In 3 stappen: van ideeën naar nieuw interieur

1. Verzamel alle ideeën op één plek

Gaaf meubel gezien? Maak foto’s! Voor je voorpret is het super leuk om een moodboard samen te stellen. Woonbladen staan volop inspiratie, je knipt de meubels, gordijnen of accessoires die jou aanspreken makkelijk uit. Dit werkt natuurlijk ook online, bijvoorbeeld op Pinterest, op een eigen prikbord verzamel je jouw interieurwensen.

2. Bepaal jouw woonstijl

Het is absoluut de moeite waard om te onderzoeken welke woonstijl het meest past bij jouw smaak. Zeker als je met een verandering bezig bent die invloed heeft op de sfeer in huis. Elke woonstijl heeft een duidelijk kleurenpalet. Het kleurenpalet kan je aanhouden, waardoor keuzes makkelijker worden. Bijvoorbeeld als je een nieuwe vloer wilt kopen of de raamdecoratie in huis wilt veranderen.

3. Laat je adviseren

Het lijkt altijd zo mooi op tv, interieur eruit, een week ergens logeren, klusjesmannen aan het werk, en je komt terug in het perfect ingerichte huis. Dit lukt jou ook, zonder tv programma. Je hoeft geen stylist te zijn. Loop met jouw ideeën en interieurwensen de woonwinkel in Elst binnen. Ga samen met de interieuradviseur kleurstalen en materialen bekijken. Door zijn ervaring maak je makkelijk de juiste keuzes qua vloer, tapijt, raamdecoratie of gordijnen. 

Met een goede voorbereiding en een stukje advies heb je geen keuzestress en is het uitkiezen van jouw woninginrichting een feestje. En ben je niet zo handig in raamdecoratie ophangen of een vloertje leggen? Dan is de meet- en montageservice van een woonwinkel wellicht een goede aanvulling voor je.