Waarom is LED-verlichting zo populair?

Waarom is LED-verlichting zo populair?

Duurzaamheid, bescherming van het milieu en de toekomst van de aarde; dit is waar het tegenwoordig vaak over gaat. Consumenten, bedrijven en overheden doen er alles aan om de aarde te beschermen en deze zo goed mogelijk door te geven aan de volgende generatie. LED-verlichting past uitstekend bij deze ambities, omdat deze verlichting namelijk veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele verlichting. Wat deze voordelen precies zijn? Hieronder kun je het lezen!

Bespaar energie

Als we kijken naar bijvoorbeeld de traditionele gloeilamp, dan verbruikt deze veel meer energie dan een LED-lamp. Het kost bijvoorbeeld alleen al heel veel energie voor een gloeilamp, om op gang te komen. Pas na een tijdje is deze in staat om te verlichten, terwijl een LED-lamp het meteen doet als je deze aanzet. Maar ook als een LED-lamp eenmaal aanstaat, verbruikt deze veel minder energie dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Je bespaart hiermee dus veel energie, wat goed is voor het milieu, bovendien bespaar je hier ook nog eens veel geld mee, omdat je energiekosten een stuk lager liggen!

LED-verlichting gaat lang mee

Ben je van plan om LED-verlichting aan te brengen? Dat is een verstandige keuze. Je bespaart hier namelijk niet alleen maandelijks veel energiekosten mee, je kunt ook nog eens rekenen op een lange levensduur van deze verlichting. Ga je een nieuw huis bouwen of verbouwen? Ga je binnenkort verhuizen? Kies dan meteen voor LED panelen. Deze armaturen zijn ideaal voor LED-verlichting, ze hebben een prachtige uitstraling, waarmee je dus duurzame verlichting kunt combineren met mooie eyecatchers voor je inrichting. Deze panelen zijn ook ideaal om in woonhuizen aan te brengen, maar zeker ook in kantoorpanden, staat het prachtig. Het geeft de inrichting van een kantoor een stijlvol tintje, deze armaturen zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor directiekantoren.

Veilige verlichting

Traditionele lampen zoals gloeilampen, kunnen heel erg heet worden als ze aanstaan. Dat is niet ideaal, zeker niet als je jonge kinderen hebt die zich nog weleens stoten. Als je tegen zo’n hete gloeilamp aanstoot, kan dit flink pijnlijk zijn. LED-lampen zijn warm, maar zeker niet heet. Hiermee hoef je dus nooit meer bang te zijn dat iemand pijn heeft na het aanstoten van een lamp. Ideaal toch?