Waarom kiezen voor een traphekje?

Waarom kiezen voor een traphekje?

Als jonge ouders wil je voor een veilige omgeving voor je kind zorgen. Een traphekje mag hierbij eigenlijk niet ontbreken. Jonge kinderen zien vaak nog geen gevaar, dat geldt ook als ze boven aan het spelen zijn en opeens besluiten om naar beneden te lopen. De traptreden zijn voor kleine kinderen veel te ver uit elkaar, waardoor een kind kan vallen en gewond kan raken. Kies voor een traphekje, dan hoef je als ouders hier nooit bang voor te zijn.

Rustig boven werken

Vanaf de Coronatijd zijn veel meer mensen thuis gaan werken. Zolderkamers werden ingericht als werkkamer, net als ‘rommelslaapkamers’ die werden omgetoverd tot volwaardig kantoor. Als je jonge kinderen hebt, is het fijn als je kinderen veilig boven kunnen spelen, terwijl jij aan het werk bent. Je zult merken dat je dit veel rust geeft tijdens dat je thuis aan de slag bent. Je kind kan ongestoord spelen, zonder dat er om de twee minuten een bezorgde ouder komt kijken en jij kunt prettig thuis werken. Heerlijk toch?

Huisdieren blijven beneden

Heb je een hond of bijvoorbeeld een kat? Dan zijn traphekjes ideaal om je huisdier beneden te houden. Veel mensen houden zielsveel van hun huisdier, maar de bovenverdiepingen, die zijn voor het gezin. Huisdieren verharen en lopen gemakkelijk met smerige poten naar boven. Veel mensen willen deze haren en deze smerige poten niet boven hebben. Dit kun je voorkomen met een traphekje. Je huisdier weet precies waar het aan toe is, na een aantal keer proberen zal hij keurig beneden blijven.

Eenvoudige montage

Ben je niet zo handig? Dat is niet erg, want een traphekje kan iedereen monteren, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Daarnaast zijn er veel soorten traphekjes waar je uit kunt kiezen; denk hierbij aan vouwhekjes of spijlenhekjes. Monteren kun je het traphekje onder andere aan de trappost of aan de muur. Ieder huis is weer anders en heeft specifieke omstandigheden waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw ideale traphekje. Toch is er voor ieder huis is een geschikt traphekje te vinden. En wil je het traphekje verwijderen als je gaat verhuizen? Dan kun je het traphekje weer gemakkelijk demonteren en op een andere plek ophangen. Kies jij ook voor veiligheid en comfort?