Waar moet je allemaal aan denken bij verhuizen?

Waar moet je allemaal aan denken bij verhuizen?

Verhuizen is voor veel mensen een grote stap. Verhuist naar een andere plek, moet je oude omgeving verlaten en wennen aan een nieuwe locatie. De nieuwe woning zal niet meteen voor iedereen aanvoelen als thuis. Ook zijn de weken voor en na de verhuizen erg stressvol. Je moet veel regelen, klussen, je spullen verhuizen en je hebt constant mensen over de vloer. Hieronder lees je tips om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Van te voren onderzoek doen

Wat moet je allemaal regelen bij een verhuizing? Dit moet je proberen ver van te voren uit te zoeken. Tijdens de weken van de verhuizing zelf, ben je namelijk veel te druk. Zo moet je een lijst maken van waar je jouw adres moet aanpassen of nieuwe woonlocatie doorgeven. Denk ook aan het verhuizen van je energieleverancier, internet en tv-aansluiting en verzekeringen. Als je een huurwoning verlaat, moet je de verhuisopdracht op tijd doorgeven aan de verhuurder.

Als je verhuist naar een andere stad of regio, moet je ook nog verhuizen van school of werk. In sommige gevallen moet er een verhuiskaart worden aangevraagd bij de gemeente. Zorg dat je dit allemaal van te voren regelt, zodat je minder gezeur hebt na de verhuizen en jullie je sneller thuis voelen in de nieuwe woning.

Verhuizen met kinderen

Een verhuizing kan zeker voor de kinderen erg lastig zijn. Probeer het verhuizen daarom wat leuker te maken. Geef ze wat redenen om het nieuwe huis meteen top te vinden. Zorg voor een leuk thema in de nieuwe kinderkamer, of zoek wat leuke ikea hacks om de kamer nog specialer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote LEGO tafel, of maak aan de wand een groot poppenhuis met boekenkasten.

Een verhuisbedrijf inschakelen

In veel gevallen zal het noodzakelijk zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van jouw spullen. Zorg dat je hiervoor een goed bedrijf uitzoekt, met goede reviews en het liefst lage prijzen. Vraag bij verhuisbedrijven altijd naar de verzekering. In veel gevallen zijn verhuizers verzekerd tegen schade, maar dit is niet altijd het geval. Als er toch schade aan jouw spullen ontstaat, ben je verzekerd en krijg je het vergoed.