Vuurwerk kopen? Let op deze zaken!

Vuurwerk kopen? Let op deze zaken!

Ben jij een fan van Oud & Nieuw vieren? Dan is de kans groot dat jij graag categorie 1 vuurwerk bestellen wilt. Het kopen van vuurwerk kan echter lastiger zijn wanneer je niet goed oplet. Daarom bespreken we in deze blog vier factoren waar je tijdens het aanschaffen van vuurwerk goed op moet letten. Op deze manier weet je zeker dat je het beste in huis haalt.

Een beperkt aantal verkoopdagen

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er in Nederland een beperkt aantal dagen zijn waarop je vuurwerk mag kopen. Deze verkoopdagen verschillen per jaar. Controleer daarom altijd goed wanneer je vuurwerk mag kopen. Als je buiten de verkoopdagen vuurwerk aanschaft, kan dit resulteren in een boete van maximaal. De enige uitzondering hierop is F1 vuurwerk.

De veiligheidscategorie

Ten tweede is het belangrijk om te weten welke veiligheidscategorie je koopt. In Nederland is er sprake van drie verschillende categorieën vuurwerk: F1, F2 en F3. Deze categorieën geven aan hoe veilig het vuurwerk is. F1 staat voor veilige siervuurwerk, met name kindervuurwerk. F2 staat voor middelgroot vuurwerk. F3 is het grootste type vuurwerk en valt onder de categorie professioneel vuurwerk, wat dus niet door consumenten mag worden aangeschaft. Controleer dus altijd goed welke veiligheidscategorie je koopt, zodat je niet met gevaarlijk of zelfs illegaal vuurwerk komt te zitten.

Een maximum hoeveelheid

Als derde is het belangrijk om te weten dat er een maximum aan hoeveelheid vuurwerk per persoon geldt. Dit is afhankelijk van de veiligheidscategorie, maar het komt erop neer dat je maximaal 25 kilo F1 en/of F2 vuurwerk mag kopen per persoon. Houd hier dan ook goed rekening mee zodat je niet in de problemen komt met lokale autoriteiten.

Een betrouwbare aanbieder vinden

Tot slot is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder te vinden. Er zijn diverse online winkels waar je vuurwerk kunt bestellen, maar controleer altijd goed of deze veiligheidscategorieën bieden waarmee je wilt werken. Controleer ook altijd de verzendinformatie om te zien hoe en waar het vuurwerk wordt bezorgd. Zo weet je zeker dat je veilig aan jouw voorraad komt.

Al met al is het belangrijk om goed op te letten tijdens het aanschaffen van vuurwerk. Controleer altijd de verkoopdagen, veiligheidscategorieën, maximum hoeveelheid en betrouwbare aanbieders zoals Vuurwerkland. Op deze manier weet je zeker dat je het beste vuurwerk in huis haalt. Veel plezier met Oud & Nieuw.