Vermaak je kat met een krabpaal

Vermaak je kat met een krabpaal

Vaak worden katten met de kortere dagen meer binnengehouden. Dit is omdat in het donker er snel ongelukken kunnen gebeuren. Ook kan niet elke kat gemakkelijk hun huisje terugvinden. Alleen als je kat meer binnen zit is het wel dat hij of zij vermaak heeft. Dit kun je gemakkelijk aanpakken met een krabpaal. Deze zorgt voor een plekje om te spelen en heerlijk te slapen. Zo voelen katten zich heerlijk thuis en zullen ze zich niet vervelen. Ook is het goed om met de koudere dagen een fijne slaapplek te hebben voor ze. Hiermee voorkom je dat je jouw kat op de gekste plekken terug gaat vinden.

Hoe maak je een krabpaal aantrekkelijk?

Heeft je kat geen interesse in de krabpaal? Dan hebben wij nog een aantal tips om de interesse alsnog te wekken bij je kat:

-        Beloon je kat zodra hij plaatst neemt in of op de krabpaal. Dit zorgt ervoor dat ze het linken aan goed gedrag. Hierdoor zullen ze het graag nogmaals willen doen.

-        Zorg dat de krabpaal stabiel staat zodat de kat lekker zijn ding kan doen. Dit voorkomt dat je jouw kat gaat corrigeren als hij net lekker aan het spelen is.

-        Maak er een spelletje van. Ga met je kat spelen om de paal heen. Houdt zijn of haar lievelingsspeeltje erbij en zie wat er gebeurt. Katten vinden het een fijn als hun baasje zich op het gemak laten voelen bij een nieuw iets.

-        Weet je echt niet meer wat je moet doen? Probeer dan speeltjes met kattenkruid erin te leggen. Dit trekt de katten aan en maakt het interessant voor ze.

Welke krabpaal past er bij mijn kat?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken wat er bij je kat past. Katten hebben een favoriete manier van krabben. Let hier dus op voordat je een krabpaal aanschaft. De ene kat vindt horizontaal fijn maar de andere weer verticaal. Dit kun je al zien aan je kat voordat je een aankoop gaat doen. Zorg dat je kat de ruimte heeft om de paal heen. Zo kan de kat zich goed uitrekken en ook nog om de krabpaal heen spelen. Gaat jouw kat vaak op de kast liggen? Dan weet je dat jouw kat graag hoog ligt. Houd ook hier rekening mee bij het aankopen van een krabpaal.