Transferpers voor bedrukking

Transferpers voor bedrukking

Een budgetpers is een pers waarmee ontwerpen gedrukt kan worden op textiel. Maar ook bedrukken op andere materialen is een mogelijkheid. Persen worden veel gebruik door pfesofionele drukkers maar tegenwoordig kun je er ook prim eentje aanschaffen voor thuis.

Wat is een budgetpers?

Een budgetpers of ook een transferpers genoemd is een apparaat waar je diverse producten mee kunt bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan je eigen logo. In de meeste gevallen wordt zo'n budgetpers gebruikt om textiel mee te bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan t-shirts, hoodies, petjes, sokken en broeken. Maar je kunt er ook materialen mee bedrukken. Bedrukken op hout is bijvoorbeeld een mogelijkheid maar ook glas en keramiek. Het gewenste design zal op het product worden gesmolten. Vroeger waren deze persen door zijn grote omvang alleen in fabrieken te vinden maar hedendaags gebruiken kleine ondernemingen ze ook. Zelf het gebruik maken van een budgetpers thuis is mogelijk.

Hoe werkt een budgetpers?

De budgetpers is eenvoudig in gebruik. Met het doorlopen van enkele stappen heb jij je favoriete product al bedrukt. Het is de bedoeling dat je ontwerp op een flexfolie komt. Dit kan bijvoorbeeld het logo zijn van je bedrijf, logo van je voetbalclub of een grappige illustratie voor het vrijgezellenfeest van je beste vriend. De budgetpers zorgt ervoor dat de flexfolie smelt in het textiel. Dit moet op de juiste temperatuur gebeuren. Zorg ervoor dat je het product wat je hebt bedrukt goed laat afkoelen voordat je het gaat gebruiken. Het ontwerp zit er nu in geïntegreerd en kan niet meer loslaten. Ook niet als het in de wasmachine gaat, als het textiel betreft.

Soorten budgetpersen

Er zijn verschillende soorten budgetpersen te vinden. De manuele transferpers wordt veel gebruikt voor thuis en bij wat kleine ondernemingen. Je kunt hiermee textiel gemakkelijk bedrukken en is de bedienen door middel van een digitale display. Ze zijn ook goed betaalbaar met een prijs tussen de 300 en 500 euro. De automatische pers wordt veel gebruikt door professionele drukkers en heeft een stuk meer mogelijkheden. Dan is er ook nog een pers die werkt met luchtdruk. Dit zijn de pneumatische transferpersen.