Hoe een smart home jouw leven makkelijker kan maken

Hoe een smart home jouw leven makkelijker kan maken

Binnen een smart home zijn verschillende apparaten op elkaar ingespeeld en zijn veel handelingen geautomatiseerd. Het is terecht om te stellen dat dergelijke automatiseringen in huis tegenwoordig steeds meer de standaard worden en dat de markt hieromtrent snel aan het ontwikkelen is. Een slim huis kan je dagelijkse leven een stuk makkelijker maken, omdat je veel minder handelingen hoeft te verrichten. Hieronder vind je een aantal handige tools die jouw huis een stuk slimmer gaan maken.

Slimme stekkers

Slimme stekkers zijn stekkers die er voor zorgen dat (niet-slimme) elektronische apparaten worden omgetoverd tot slimme apparaten. Het vormt een ware toevoeging aan een smart home. Zet bijvoorbeeld een slimme stekker tussen een lamp en een stopcontact en je kunt de lamp voortaan simpelweg bedienen via een app. Ook kun je hem bijvoorbeeld verbinden aan een TV of een koffiezetapparaat. Slimme stekkers worden ondersteund door verschillende universele apps, waardoor je alle (slimme) apparaten in huis aan elkaar kunt koppelen en automatiseren.

Slimme deurbel

Een slimme deurbel is een handige toevoeging aan een smart home. Met een dergelijke deurbel ontvang je een notificatie op je telefoon (of andere apparaten) wanneer er iemand voor de deur staat, deze persoon kun je zien door de ingebouwde camera in de deurbel. Tevens kun je praten met de persoon die voor de deur staat, zelfs wanneer je niet thuis bent. Het is een ideale toevoeging die niet alleen zorgt voor gemak, maar ook voor een stukje veiligheid. Zo zie je bijvoorbeeld ook wie er voor de deur staat wanneer je op vakantie bent in het buitenland.

Slimme radiatorknop

Een slimme radiatorknop plaats je gemakkelijk in plaats van een reguliere radiatorknop, zodat je straks je radiator simpelweg kunt bedienen vanaf je telefoon. Ook kun je de radiator gemakkelijk automatiseren. Ben je onderweg naar huis en wens je thuis te komen in een warm huis? Zo geregeld met een slimme radiatorknop. Plaats er in elke kamer één en je kunt op een slimme wijze omgaan met je energie. Zo biedt een slimme radiatorknop niet alleen extra gemak, maak verlaagt het ook nog eens de energierekening. Wat wil je nog meer?