Tips om je huis veiliger te maken

Tips om je huis veiliger te maken

Je huis is je eigen privéruimte en moet een veilige plek zijn. Er zijn veel manieren om je huis en bezittingen veilig te houden. Je kunt sloten wijzigen of een beveiligingsalarm toevoegen. Zo verhoog je de inbraakbeveiliging. De opties zijn gewoon eindeloos om jezelf en je gezin veilig te houden.

Houd je huis altijd op slot

Je huis op slot houden is een belangrijke manier om het veilig te houden. Installeer sloten op alle deuren en ramen. Gebruik een sterk en stevig slot met meerdere vergrendelingspunten, zoals een nachtslot of andere sloten van het grendeltype en een schuifgrendel. Gebruik toegangssleutels die op meer dan één manier kunnen worden bediend, zoals een sleutel naast een codeklavier. Let op eventuele gedeelde ingangen als je in een flatgebouw of een woongebouw met meerdere wooneenheden woont. Zorg ervoor dat poorten en deuren goed gesloten zijn wanneer de persoon die verantwoordelijk is voor de veiligheid er niet is.

Deur- en raamsensoren installeren

Een deur- en raamsensor is een apparaat dat detecteert of een deur of raam is geopend of niet. Ze worden meestal gebruikt door eigenaren van gezelschapsdieren die hun harige vrienden in de gaten willen houden, maar ze kunnen ook door huiseigenaren worden gebruikt om inbrekers op te sporen. Er zijn tegenwoordig veel soorten sensoren in winkels verkrijgbaar. Dit zijn bedrade sensoren, draadloze sensoren en sensoren op batterijen. Bekabelde sensoren hebben kabels die van het ene uiteinde van het huis naar het andere lopen en die door een elektricien moeten worden aangesloten voordat de installatie kan beginnen. De draadloze worden gevoed met AA-batterijen, dus er is geen elektricien nodig. Deze hebben echter elk jaar nieuwe batterijen nodig, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt. Het gebruik van oplaadbare batterijen is ideaal voor dit soort sensoren. Modellen met batterijvoeding worden ook geleverd met oplaadbare batterijen die tot twee jaar meegaan. Installeer indien mogelijk zowel bedrade als draadloze sensoren, zodat je nog steeds veilig en beveiligd bent, zelfs als een van de sensoren niet werkt.

Houd de buitenkant goed verlicht

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed verlicht is voor extra veiligheid. Overweeg om bewegingssensor lampen in je hele tuin en rond de omtrek van je huis te installeren. Schijnwerpers zijn ook een geweldige manier om grote gebieden te verlichten, maar ze kunnen duur en moeilijk te installeren zijn. Zonne-verlichting is een andere optie. Deze gaan 's nachts maar een paar uur mee en hebben overdag direct zonlicht nodig om op te laden. Dit betekent dat ze het best kunnen worden gebruikt op veranda's of naast loop paden die leiden naar deuren of ingangen van huizen of gebouwen. Probeer lampen te plaatsen langs trottoirs die naar je deuren leiden. Op deze manier wordt elke criminele activiteit onmiddellijk opgemerkt door degenen die langs je huis rijden.

Gebruik een kluis voor waardevolle spullen

Kluizen zijn een goede manier om waardevolle spullen te beschermen tegen diefstal, brand- en waterschade. Als je een kluis in huis hebt, zorg er dan voor dat deze brand- en waterdicht is. Het moet ook op een veilige plaats worden bewaard, uit de buurt van ramen, deuren of andere plaatsen waar vreemden het gemakkelijk kunnen zien. De beste kluizen worden aan de muur vastgeschroefd, zodat ze niet kunnen worden verplaatst door iemand die probeert in te breken terwijl je weg bent.