Naar Duitsland met de elektrische auto? Vergeet niet om een milieusticker te bestellen!

Naar Duitsland met de elektrische auto? Vergeet niet om een milieusticker te bestellen!

Ben jij de trotse eigenaar van een elektrische auto en ben je van plan om deze te gebruiken in Duitsland? Dan is het belangrijk om te weten dat je in sommige Duitse steden een milieusticker nodig hebt voor je voertuig. Maar wat is een milieusticker precies en waarvoor heb je hem nodig? In onderstaand blog vertellen we je alles over de milieusticker voor elektrische auto's in Duitsland.

Waarom heb je een milieusticker nodig?

Zoals eerder genoemd is de milieusticker verplicht voor voertuigen die de milieuzone willen betreden. Dit zijn gebieden waar de luchtkwaliteit extra beschermd moet worden. Door het toestaan van alleen voertuigen die aan bepaalde milieunormen voldoen, hoopt Duitsland de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Milieusticker in Duitsland voor elektrische auto's

Als eigenaar van een elektrische auto ben je natuurlijk bewust bezig met het milieu. Ook in Duitsland zijn ze serieus bezig met het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarom is er sinds 2008 een milieuzone ingevoerd in verschillende steden in Duitsland. Om deze milieuzone met je elektrische auto te mogen betreden, heb je een milieusticker nodig. Deze sticker geeft aan hoe schoon jouw auto is en of je in de betreffende stad mag rijden.

E-plakette in Duitsland

De milieusticker voor elektrische auto's in Duitsland wordt ook wel E-plakette genoemd. Deze E-plakette voor de elektrische auto heb je nodig als je een milieuzone willen betreden. Overigens heb je voor een normale auto deze E-plakette ook nodig als je een dergelijke zone wilt betreden. De kleur en code op de sticker geven aan hoe milieuvriendelijk de auto is. Voor elektrische auto's is dit meestal de groene sticker met de code 'E' erop. De E-plakette is te verkrijgen bij de Duitse verkeersbureaus en bij sommige garages en tankstations. Je kunt de sticker ook online bestellen via verschillende websites. Let er wel op dat je alleen een officiële sticker aanschaft, want onofficiële stickers worden niet geaccepteerd in de milieuzones.

Wat als je geen milieusticker hebt?

Als je geen milieusticker hebt en toch de milieuzone inrijdt, riskeer je een boete van maximaal 80 euro. Deze controle wordt streng uitgevoerd en er zijn dan ook meerdere camera's die de kentekens van voertuigen controleren op een geldige sticker. Het is dus verstandig om altijd een milieusticker te hebben als je van plan bent om in een Duitse stad te rijden. Milieusticker voor Duitsland kopen? Die bestel je natuurlijk vandaag nog gewoon online!

Geldigheid van de milieusticker

De milieusticker voor elektrische auto's is onbeperkt geldig zolang je dezelfde auto blijft rijden. Als je een nieuwe auto koopt, moet je ook een nieuwe sticker aanschaffen. Het is dus belangrijk om de juiste sticker te hebben voor jouw voertuig. Dat rijdt toch een stuk relaxter in Duitsland!