Maximale capaciteit van je magazijn benutten?

Maximale capaciteit van je magazijn benutten?

Heb je een magazijn en wil je hiervan de maximale capaciteit benutten? Al langer het gevoel dat je magazijn niet handig ingedeeld is en je teveel meters moet maken voor het order picken? Geen goed overzicht over je voorraad en weet je niet precies welke artikelen er nu de oudste zijn? Kies voor palletstellingen! Dit is de ideale oplossing voor je magazijn als je houdt van overzicht, zo efficiënt mogelijk orderpicken en optimaal voorraadbeheer. Kies jij ook voor een palletstelling?

Wanneer is palletstelling ideaal?

Als er in je magazijn veel pallets binnenkomen, die doorgaans ook weer als volle pallet weggaan, is een palletstelling ideaal. Hierbij wordt de pallet in het magazijn geplaatst, verblijft daar enige tijd en wordt vervolgens weer uit het magazijn gehaald. Het plaatsen en weghalen van deze pallets vindt doorgaans plaats met een heftruck. Doordat je palletstellingen boven elkaar kunt opbouwen, kun je jouw hele magazijn efficiënt benutten en kan iedere vierkante meter optimaal ingezet worden.

Overzicht

Pallets die in blokken opeengepakt in het magazijn staan; het is de nachtmerrie van iedere magazijnmanager. Je hebt na verloop van tijd totaal geen overzicht meer en je bent eigenlijke de hele dag bezig met het verplaatsen van pallets. Als je werkt met palletstellingen, hou je het overzicht en hoef je alleen maar een rondje te lopen in je magazijn en je hebt direct weer het overzicht. Letterlijk in één oogopslag kun je zien hoeveel artikelen je nog hebt van een soort, of hoeveel ruimte je nog over hebt om nog pallets bij te plaatsen.

Bespaar voorraadkosten

Onderschat niet hoeveel onnodige voorraadkosten je hebt als je een magazijn niet goed hebt ingedeeld. Een verkeerde indeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen overzicht meer hebt. Welke goederen waren er nu als eerste binnengekomen? Wat staat nu precies waar? Welke items moeten er voor het einde van dit seizoen echt uit? Als je gaat balansen aan het einde van het jaar, zul je schrikken wat er soms weggegooid moet worden. Artikelen die niet meer houdbaar zijn, niet meer passen in het modebeeld of zijn beschadigd doordat pallets tegen elkaar aan drukken. Zonde! Investeer in palletstellingen en je zult veel voorraadkosten besparen. Heb jij deze investering er zo weer uit!