Maak je tuin zomerklaar met deze items

Maak je tuin zomerklaar met deze items

Het is weer bijna zomer: dat betekent dat we weer met zijn allen naar buiten kunnen, en heerlijk in de tuin kunnen gaan zitten. Maar het is herfst geweest. En winter. En lente. Kortom: je tuin ziet er op dit moment niet zo uitzonderlijk mooi uit. Maar dat geeft niet, je tuin is nog hartstikke goed te redden, en wij zullen je daarbij helpen. We zullen je met deze tips helpen door je een zetje in de juiste richting te geven.

Een robotmaaier houdt je gazon automatisch netjes gemaaid

Robotmaaiers zijn de afgelopen jaren een stuk betaalbaarder geworden, daarom zie je ze ook in steeds meer tuinen rondrijden. Robotmaaiers maken het een stuk makkelijker om je gazon goed gemaaid te houden. Hoewel de robotmaaier wat meer moeite kost om te installeren is het terugkerende werk daarna minimaal. Je hoeft alleen nog maar ieder paar weken de maaier schoon te maken en de mesjes vervangen. Daarna ben je niet meer een uur per week kwijt aan grasmaaien, en kan jij lekker genieten van een verfrissend drankje terwijl je buren nog het gras aan het maaien zijn. De installatie van een robotmaaier vergt nou ook weer niet zoveel moeite. Nadat je het laadstation hebt geplaatst moet je een leidraad om je tuin heen leggen. Om de leidraad veilig te houden wordt het aangeraden om dit draad te begraven. Om de draad te begraven hoef je niet veel moeite te doen: een simpele sleuf steken is voldoende.

Hou je tuin voordelig groen met een waterpomp

Tegenwoordig zijn er steeds meer en steeds langere periodes van droogtes. Vroeger was het nog niet zo erg om voor dat kleine beetje water dat nodig was de kraan te gebruiken. Maar tegenwoordig moet je je tuin zo vaak beregen dat dat duur begint te worden, en bovendien lijkt het erop dat het op een gegeven moment zelfs onmogelijk gaat worden: onze watervoorraad komt steeds vaker in gevaar. Een waterpomp kan je hierbij helpen. In plaats van dat je het schone, betaalde drinkwater uit de kraan gebruikt om je tuin te beregenen gebruik je nu het water dat je gratis uit de sloot op kan pompen. Geen sloot? Geeft niet. Je kan namelijk ook een pomp laten slaan. Je kan dan het grondwater gebruiken om je tuin te beregenen.

En dan kan je nu eindelijk eens lekker gaan zitten

Je tuin ligt er nu weer helemaal zomerklaar bij en je kan nu lekker gaan zitten. Maar, waarop eigenlijk? Je tuin is nooit zo mooi geweest dus je hebt nog geen tuinmeubels. Wanneer je tuinmeubels uit gaat kiezen is het belangrijk dat je weet wat voor tuinmeubels je wil hebben, het is namelijk een grote aankoop en je gaat er dus een hele tijd aan vastzitten. Er zijn veel soorten tuinmeubels. Wil je bijvoorbeeld één grote tuinbank, of heb je toch liever een aantal van die heerlijke ligstoelen? Waar je ook op moet letten is het soort kussen op de tuinmeubels. Tuinmeubels zonder kussens zijn geen optie, dus je zult kussens nodig hebben. Maar iets dat we vaak fout zien gaan met tuinmeubels is dat mensen de kussens het hele jaar buiten laten liggen. Hoewel het hele meubel 365 dagen buiten kan blijven is het verstandig om de kussens aan het eind van de zomer naar binnen te halen.