Lekker eten bij een bistro in Nederland

Lekker eten bij een bistro in Nederland

Zo nu en dan wil je er wel eens lekker op uitgaan om lekker te gaan eten in een bistro in Nederland. Een bistro is een eetgelegenheid met veelal een Frans karakter. Weet jij niet precies waar je een bistro kunt vinden of ben je gewoon benieuwd naar de hotspots in Nederland op het gebied van bistro’s? In dit artikel gaan wij er een aantal voor je uitlichten.

Wat is een bistro?

Laten we eerst een beginnen om je uit te leggen wat een bistro nu precies is. Een bistro is een eetgelegenheid met een Frans karakter waar een café sfeer hangt. Het is eigenlijk een mengeling van een café en een restaurant. Soms wordt een bistro ook wel een petit restaurant genoemd.

In Nederland werd de eerste bistro geopend in 1961 door Frans Fagel. Hij opende deze bistro met de naam Chez François in Utrecht. Deze bistro had een mooi Frans interieur. Dit is in de meeste bistro’s nog steeds zo. Juist dat Franse interieur zorgt ervoor dat jij de echte bistro belevenis hebt wanneer je daar gaat eten.

Waar kun je de leukste bistro’s vinden?

Bistro’s kun je eigenlijk overal wel vinden. De laatste jaren wordt er een overeenkomst gezien tussen een bistro en een brasserie. Beide gelegenheden serveren vooral brunches en lunches. Het verschil zit hem vaak alleen in de typisch Franse sfeer en gerechten die een bistro serveert.

Goede bistro’s in Rotterdam

Ben of woon je in Zuid-Holland en wil je echt een keer gaan eten bij een goede bistro? Je kunt dan gaan naar Rotterdam. Aan de Sumatraweg 58 vind je daar Bistrot du Bac. Een geweldige sfeervolle bistro waar ze heerlijk eten serveren.

Aan de Pannekoekstraat 38A in Rotterdam vind je Brasserie Piere. Een bijzonder leuke eetgelegenheid met een Frans karakter. Hier serveren ze gerechten die niet typisch Frans zijn maar evengoed wel heerlijk om te eten.

De beste bistro’s van Amsterdam

In Amsterdam kun je eveneens goede bistro’s vinden. Een van de toppers daar is het restaurant Petit Caron aan de Gerard Douplei 10 in Amsterdam. Wil je graag een snelle simpele maaltijd, een goede wijn en de Franse sfeer proeven? Dan ben je daar goed!

Eveneens in Amsterdam heb je een heel goede bistro zitten met de naam Bistro de la Mer. Wanneer je hier binnenstapt proef je meteen de geweldige Franse sfeer die ze daar hebben. Het eten is hier voortreffelijk. Ze hebben een ruime keuze aan heerlijke gerechten. Wanneer je bij Bistro de la Mer wilt gaan eten is het verstandig om te reserveren.

Een bistro bezoeken in Utrecht

Wil je graag in Utrecht de Franse sfeer proeven in een bistro? Dan is een bezoek aan Grand Bar en Brasserie Marie de moeite waard. Dit restaurant heeft een schitterend interieur waardoor je de echt Franse sfeer kunt meemaken. Je kunt deze bistro vinden aan de Mariaplaats 14 in Utrecht.

Een andere leuke bistro die zeker de moeite waard is zit aan de Geertebolwerk 1 in Utrecht. Ook hier kun je genieten van heerlijk eten en een leuke sfeer. Deze bistro is te vinden in een hotel. Het hotel en daardoor ook de bistro zitten gevestigd in wat vroeger een klooster was. Wanneer je er binnenkomt kom je meteen binnen in de kloosterkeuken die de nostalgie van vroeger nog steeds uitstraalt.

Eten bij een bistro in Groningen

Ben je eens een weekendje naar Groningen en wil je daar eens gaan eten in een bistro? Je kunt dan eens naar bistro Chez Loulou gaan. Het bijzondere is dat ze hier naast de klassieke wijnen uit Frankrijk ook Spaanse en Italiaanse wijnen schenken. Bistro Loulou kun je vinden aan de Schuitendiep 44 in Groningen.

Frans eten in een Limburgse bistro

Lekker op vakantie in Limburg maar ook een beetje Frankrijk willen proeven? Dan loont het zich zeer zeker om eens te gaan een in Maastricht bij Bistro Le Virage. Deze is te vinden in het hartje van Maastricht aan de Cortenstraat 2-2b. In deze bistro kun je proeven van een Franse cuisine tijdens een heerlijke lunch of een diner. Doordeweeks zijn zij vanaf 17.00 uur open. In het weekend vanaf 11.00.

Met kinderen naar een bistro, is dat aan te raden?

Met kinderen naar een bistro? Ja hoor dat kan je makkelijk doen. Juist omdat in een Franse bistro de sfeer zo lekker ongedwongen is kan dit ook voor kinderen een hele leuke en gezellige locatie zijn om uit eten te gaan. Op het menu zal er vast wel iets aanwezig zijn wat jouw kind ontzettend lekker vindt. Een frietje zal er 9 van de 10 keer wel aanwezig zijn. Daarmee maak je een kind al snel blij.

Wat mag er niet ontbreken op de kaart in een bistro?

Juist omdat een bistro typische Frans is mag je wanneer je daar gaat eten ook verwachten dat je de typisch Franse gerechten op de kaart terug kunt vinden. Gerechten die je vaak terug kunt vinden in een bistro zijn Boeuf Bourguignon, escargots, steak tartare of een crème brulée. Dit zijn echte Franse gerechten en de kans dat dit op de kaart staat in een bistro is zonder meer aanwezig.

Een van de dranken die in een bistro niet mag ontbreken is wijn. Wijn is een echt Frans product en bij een goede maaltijd gaat een glas wijn er altijd wel in. In de meeste bistro’s worden diverse Franse wijnen geschonken maar het is ook niet vreemd als je er een andere wijn tegenkomt.

Natuurlijk kent ons land nog veel meer leuke en gezellige bistro hotspots waar je een hapje en een drankje kunt gaan doen. Loop gewoon eens gezellig door een binnenstad heen. Het zal je verbazen hoeveel bistro’s je dan tegen gaat komen.