Kitresten op uw handen, kleding of gereedschap? Zo verwijdert u het eenvoudig!

Kitresten op uw handen, kleding of gereedschap? Zo verwijdert u het eenvoudig!

Kit, zoals van OttoSeal, wordt veel gebruikt bij het klussen in en om het huis. Soms kan het gebeuren dat de kit ook op andere plekken terechtkomt dan de te kitten voeg alleen. Denk bijvoorbeeld aan uw handen, kleding of gereedschap. Het kan een vervelende klus zijn om dit soort kitresten te verwijderen. Gelukkig zijn er meerdere methoden om kitresten van uw handen, kleding en gereedschappen te verwijderen.

In deze blog bespreken we de beste manieren, zodat u snel en eenvoudig aan de slag kunt gaan. Lees daarom snel verder!

Kitresten van uw handen verwijderen

De eerste methode om kitresten van uw handen te verwijderen is door uw handen grondig met warm water en zeep te wassen. Houd uw handen minimaal enkele minuten onder het warme, stromende water om de kitresten los te weken. Wrijf vervolgens stevig over de kitresten om ze te verwijderen. Mocht warm water en zeep niet helpen, dan kunt u het proberen met wat azijn. Breng wat pure azijn op een doekje aan en wrijf hiermee over de resten. Ook nagellak remover kan erg effectief zijn in het verwijderen van kitresten. Dit brengt u het beste aan op een watje. Vergeet niet om uw handen na die tijd goed met water en zeep af te spoelen.

Kitresten uit uw kleding halen

Wanneer u met kit werkt, is het sowieso aan te raden om oude kleding te dragen. Kit uit kleding halen is namelijk geen fijn klusje, maar het is wel mogelijk. Leg uw kledingstuk in de vriezer en wacht net zo lang tot de kit bevroren is. Vervolgens kunt u de bevroren kit eenvoudig met een (plamuur)mes uit de kleding halen. Een andere optie is wasbenzine. Breng de wasbenzine met behulp van een doekje op de kitresten aan. Laat de wasbenzine voldoende inwerken voordat u het kledingstuk in de wasmachine uit wast. Ook aceton kan helpen bij het verwijderen van kitresten uit kleding. Wrijf de aceton over de kitresten en was het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Uw gereedschap vrij van kitresten maken

Gereedschappen kunt u in veel gevallen gewoon schoonmaken met warm water en zeep. Nadat de kitresten zijn losgeweekt, kunt u ze zo wegspoelen. Voor hardnekkige kitresten biedt terpentine uitkomst. Breng de terpentine op een doekje aan en wrijf hiermee over de kitresten op het gereedschap. Laat de terpentine even inwerken. Maak het gereedschap vervolgens schoon met warm water en zeep. Lukt het zelfs niet om met terpentine de kitresten te verwijderen? Pak dan een stuk schuurpapier en schuur de resten van het gereedschap. Let er wel op dat je het gereedschap niet per ongeluk beschadigt tijdens het schuren.