Hondenspeelgoed is een echte aanrader voor het geluk van jouw hond

Hondenspeelgoed is een echte aanrader voor het geluk van jouw hond

Hoewel honden geacht worden de beste vriend van de mens te zijn, is de waarheid dat ze het er niet altijd mee eens zijn. Sommige honden liggen aan je zijde en laten je ze aaien, terwijl andere kunnen bijten als ze daar zin in hebben. Dat komt omdat honden roedeldieren zijn en soms bang zijn voor andere honden. Als jouw hond niet overweg kan met een andere hond, kan daar een goede reden voor zijn! In deze gevallen kan het de oplossing zijn om hem uit die omgeving weg te halen. Sommige honden lijken echter gewoon niet te snappen hoe aardig je ze probeert te maken. Betreed de categorie hondenspeelgoed!

Hondenbal

Het eerste waar je aan moet denken is de grootte van jouw hond. Hoe groter de hond, hoe moeilijker de bal voor hem zal zijn om mee te spelen. Je kunt kiezen voor een bal van natuurlijk rubber of een model van synthetisch rubber dat wordt aanbevolen voor intensief spel. De synthetische ballen kunnen niet worden opgekauwd door honden en zijn dus ideaal voor competitieve hondensporten. De natuurrubberen ballen moeten na ongeveer een jaar worden vervangen, omdat ze op warme zomerdagen niet warm genoeg worden voor honden. Ook het hondenvoer kan veel impact hebben op de gemoedstoestand van jouw hond.

Kies een speeltje dat bij de persoonlijkheid van jouw hond past

Een ander ding om te overwegen is de stemming van jouw hond. Sommige honden zijn super prikkelbaar en energiek, waardoor ze geweldig zijn in de buurt van andere honden, maar moeilijk om mee te spelen. Sommige honden hebben juist een 'zachtere' persoonlijkheid en hebben baat bij een eigen plekje om te ontspannen. In dat geval is een hondenbed een goede oplossing. Een hondenbed is als een kleine bank voor jouw hond en hij zal er dol op zijn. Een groot voordeel van hondenbedden is dat je ze kunt gebruiken als schuilplaats voor jouw hond als hij zich verlegen voelt.

Pluche hondenspeelgoed

Pluche hondenspeeltjes zijn geweldig voor het kalmeren van jouw hond in een noodsituatie. Ze zijn zacht aan de binnenkant zodat jouw hond er niet doorheen kan bijten en ze komen meestal met een pieper zodat jouw hond ermee kan spelen in plaats van in een liggende klomp metaal te moeten zitten.

Deze speeltjes zijn iets duurder dan een hondenbal of een kong puppy speelgoed, maar zijn het uiteindelijk zeker waard. Als jouw hond echt graag op speelgoed kauwt, is hij misschien beter af met pluchen speelgoed, omdat dat gemakkelijker kan worden vervangen.

Ook het formaat van jouw hond is belangrijk!

Een ander ding om in gedachten te houden is de grootte van jouw hond. Hoe groter de hond, hoe moeilijker de bal voor hem zal zijn om mee te spelen. Je kunt kiezen voor een bal van natuurlijk rubber of een model van synthetisch rubber dat wordt aanbevolen voor intensief spel. De synthetische ballen kunnen niet worden opgekauwd door honden en zijn dus ideaal voor competitieve hondensporten. De natuurrubberen ballen moeten na ongeveer een jaar worden vervangen, omdat ze tijdens warme zomerdagen niet warm genoeg worden voor honden.