Waar moet je op letten als je een kanariekooi gaat kopen?

Waar moet je op letten als je een kanariekooi gaat kopen?

Ben je van plan om een kanariekooi te gaan kopen? Dat is een prima keuze, want het houden van kanaries is een leuke hobby die je veel vreugde zal brengen! Maar je wilt je nieuwe huisdieren natuurlijk wel een zo goed mogelijk onderkomen bieden. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, bij de aanschaf van een kanariekooi. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Grootte van de kooi

Een kanarie is nogal kieskeurig als het gaat om zijn kooi. Dat geldt ook voor de afmetingen van een kanariekooi. Als je van plan bent om bijvoorbeeld twee kanaries te gaan houden, dan is het aan te bevelen om een kanariekooi aan te schaffen die minimaal 80x40x50 groot is. Een kooi van deze afmetingen geeft de kanaries de mogelijkheid om naar alle richtingen te kunnen vliegen. Ze kunnen in een omvang van deze kooi hun vleugels strekken, waardoor ze goed in conditie blijven.

Lees reviews

Heb je een kanariekooi gezien die voldoet aan je wensen en eisen, lees dan altijd nog even de reviews door. Reviews geven een objectief beeld van de gebruikerservaringen. Zijn er bepaalde zaken die voor jou belangrijk zijn aan een kanariekooi? Kijk of je hier specifiek iets over kan vinden. Zijn de recensies over jouw ideale kooi positief, dan kun je met een gerust hart overgaan tot het kopen van de kooi.

Inrichting van de kooi

Heb je jouw ideale kanariekooi eenmaal in huis, zet deze dan op een handige plek neer. Denk hierbij aan een plek waar het niet tocht, maar bijvoorbeeld ook niet op een plek dichtbij de televisie. Staat de kooi eenmaal op de goede plek, vul deze dan de bodem met schelpenzand. Het kan zijn dat de parkieten de schelpen uit het zand pikken en op gaan eten, dit kan geen kwaad. Plaats ook zitstokken in de kooi en zorg voor speelgoed voor de kanaries. Met zitstokken en speelgoed, zorg je ervoor dat de parkieten zich nooit hoeven te vervelen. Bovendien blijven ze er goed mee in conditie. Heb je eenmaal jouw ideale kooi in huis en heb je deze naar wens ingericht, dan kan het grote genieten beginnen. Het genieten van parkieten!