Hoe oud wordt een Schotse Collie?

Hoe oud wordt een Schotse Collie?

Een Schotse Collie is een schattige hond die veel bekijks trekt. Maar hoe oud wordt zo'n hond? Wat zijn de levensverwachtingen van een Schotse Collie? En hoe oud kan een Schotse Collie maximaal worden? In dit blog artikel vertellen we je alles over de leeftijd van een Schotse Collie en wat je kunt verwachten als je zo'n hond in huis haalt.

Waarom een Schotse Collie?

Wat maken deze honden nou zo speciaal? Deze honden zijn niet alleen schattig en aandoenlijk, maar ook intelligent en trouw. Als je op zoek bent naar een leuke hond die makkelijk te trainen is, dan is een Schotse Collie zeker iets voor jou. Deze honden zijn ook erg gezellig en sociaal, waardoor ze het prima doen in een huishouden met kinderen. Kortom: Schotse Collies zijn geweldige huisgenoten. Je moet ze alleen wel goed uitlaten, want deze honden zijn erg energiek.

Gemiddelde leeftijd

Schotse Collie pups zijn schattig en lief, maar je vraagt je vast ook af hoe oud deze honden worden. Een Schotse Collie wordt gemiddeld zo'n 12 tot 14 jaar worden. Dit is over het algemeen de levensverwachting van een Schotse Collie. Echter, sommige Schotse Collies kunnen ouder worden dan veel andere soorten honden. Het is niet ongewoon dat een Schotse Collie 16 jaar of ouder wordt. Dit komt omdat de Schotse Collie een gezonde en robuuste hond is. Ze zijn niet vatbaar voor veel hondenziektes en kunnen dus langer leven dan andere hondenrassen. Wil je een Schotse Collie in huis nemen? Houd er dan dus rekening mee dat je mogelijk een hond in huis haalt die jarenlang meegaat.

Snel opgroeien

Als je een Schotse Collie in huis haalt, kun je dus verwachten dat je hond ongeveer 12 tot 14 jaar oud zal worden. Dit is echter niet het enige wat je moet weten over de leeftijd van een Schotse Collie. Schotse Collies groeien namelijk erg snel en zijn dus een van de snelst groeiende hondenrassen. Dit betekent dat je hond in korte tijd erg groot kan worden. Een volwassen Schotse Collie kan ongeveer 60 tot 70 cm groot worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de geslacht en het individu. Sommige Schotse Collies zijn wat kleiner of wat groter dan gemiddeld.