Hoe je geld kunt besparen op je zomervakantie

Hoe je geld kunt besparen op je zomervakantie

Jaarlijks vertrekken miljoenen Nederlanders in de zomervakantie naar een lekkere bestemming. Sommige mensen kiezen voor een verblijf in eigen land, maar het merendeel vertrekt toch het liefste naar het buitenland. Welke bestemming je ook kiest reizen in de zomervakantie is duur. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je toch geld kunt besparen, zowel met een vakantie in Nederland als een reis naar het buitenland. 

Boek ruim van te voren je vakantie, verblijf of reis

Het merendeel van de mensen denkt dat je een goedkope vakantie het beste kort van te voren kunt boeken als lastminute. Dit is echter niet helemaal waar, zeker niet in de zomervakantie. De zomervakantie is namelijk het hoogseizoen en gaat bijna altijd uitverkocht. Hotels en campings in Nederland zitten vaak al ruim van te voren volgeboekt en verdubbelen ook kort van te voren hun prijzen. Dit komt doordat ze weten dat iedereen in deze periode op reis wil. De prijzen worden bepaald door de bezettingsgraad. Dit geldt voor zowel voor hotels, resorts, campings en vliegtickets. Des te minder er beschikbaar is des te hoger de prijzen. Het is daarom ook verstandig om ruim van te voren alles te reserveren. 

Korting op je vlucht? Bekijk andere luchthavens

Wanneer je graag reist met het vliegtuig heb je verschillende mogelijkheden om geld te besparen. Zo kun je data vergelijken en vertrekken op de goedkoopste dag. Ook kun je uitwijken naar een ander vliegveld. Nederland heeft namelijk naast Schiphol nog een aantal andere vliegvelden waar je vandaan kunt reizen naar de mooiste Europese bestemmingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Den Haag / Rotterdam of Eindhoven airport. In het noorden van Nederland is het mogelijk om te vliegen vanaf Eelde naar leuke bestemmingen in de zomervakantie. Wanneer je in Limburg woont kun je uitwijken naar Maastricht. Woon je aan de grens van België of Duitsland? Dan kun je ook kiezen voor een airport net over de grens, zoals Brussel of Düsseldorf. 

Bespaar indirect op je vakantie

Niet alleen kun je geld besparen op de vakantie zelf. Er zijn ook andere dingen waar je rekening mee moet houden tijdens een vakantie. Een belangrijk onderdeel van elke reis is de verzekering. Indirect kan een verzekering je veel geld besparen wanneer je het nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering of een verzekering bij het huren van een auto. Voor een klein bedrag kun je je aansprakelijk beperken en zul je nooit voor hoge kosten komen te staan. Wil je een auto huren op Mallorca bijvoorbeeld? Dan is het verstandig om dit te doen met een all-in verzekering. Je wilt namelijk niet de schade betalen wanneer er bij het inleveren van de auto blijkt dat er een kras of deuk in de auto zit.