Handige tips en tricks voor Microsoft Teams

Handige tips en tricks voor Microsoft Teams

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om met Teams te werken. Zeker wanneer er wordt gekozen voor een digitale werkplek waarbij iedereen vanaf een eigen locatie werkt. Met Teams kun je goed contact houden met je collega's en zelfs bellen via Teams met externen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het Microsoft Teams Phone component. Andere handige tips voor het werken met Teams zijn: het markeren van berichten of berichten op ongelezen zetten. Zo kun je er op een later tijdstip op terugkomen. Ook kun je diverse bladwijzers maken voor kanalen of een bladwijzer maken van de inhoud van een bericht. Ook kun je gebruikers in tags toevoegen zodat je sneller kunt communiceren met bepaalde personen. 

Beter vergaderen met behulp van Teams

Teams is een handig hulpmiddel om met je collega's te vergaderen. Zo kun je direct een chat omzetten naar een videogesprek. Dit scheelt een hoop tijd met heen en weer typen en je hebt direct de juiste persoon voor je. Wanneer je met het hele team gaat vergaderen, kan het zijn dat je niet wilt dat iedereen je woonkamer of slaapkamer ziet. Je kunt er dan voor kiezen om de achtergrond wazig te maken. Kan iemand niet aanwezig zijn bij de vergadering? Dan heb je de optie om de vergadering op te nemen, zodat het later teruggekeken kan worden. Ook kun je aantekeningen maken tijdens de vergadering. Op die manier wordt het werken vanaf iedere locatie eenvoudig.

Vertrouwelijke informatie veilig delen binnen het team

Met een digitale werkplek kun je overal en altijd met je collega's samenwerken. Een goed werkend systeem zorgt voor een efficiënte samenwerking. Hiermee wordt tijd bespaard, worden alle taken opgepakt en weet iedereen wat er nog gedaan moet worden. Je kunt eenvoudig met elkaar communiceren en bestanden delen. Hierbij werk je geheel beveiligd waardoor er geen data naar buiten gelekt kan worden. Zo deel je vertrouwelijke informatie op een veilige manier binnen het team. Met een digitale werkplek van Detron ICT kan iedereen vanaf elke locatie werken. Via je laptop, computer, tablet en smartphone heb je toegang tot alle benodigdheden om direct aan het werk te kunnen. Met een digitale werkplek wordt de productiviteit verhoogd en wordt al het werk tijdig opgepakt. Doordat je constant met elkaar in verbinding staat behoud je het gevoel van een team zijn.