Geblokkeerd bekken losmaken? Zo los je dit op!

Geblokkeerd bekken losmaken? Zo los je dit op!

Zoals de naam het al zegt, houdt een geblokkeerd bekken in dat er minder beweeglijkheid is in de bekken. Het gaat hierbij om het SI-gewricht (het sacro-iliacale gewricht). Heb je last van een geblokkeerd bekken of heb je het vermoeden hier last van te hebben? Lees dan dit artikel verder.

De gevolgen van een geblokkeerd bekken

Het bekkengebied is een erg belangrijk gebied omdat deze de ondersteuning voor verschillende organen en spiergroepen biedt. Om deze reden kunnen spanningen en blokkades hier dan ook zorgen voor veel vervelende klachten. Mensen met een bekken blokkade kunnen bijvoorbeeld last hebben van ernstige rugpijn, laag in de rug. Deze rugpijn kan bij sommigen aan één zijde van het lichaam optreden. Verder kunnen mensen met een bekken blokkade ook last hebben van veel pijn wanneer ze lang moeten staan of juist zitten. Patiënten kunnen dan last hebben van scherpe pijnen in de onderbuik of in de lies. Deze kunnen weer uitstralen naar de zijkant van het lichaam, zoals de dijen of naar de enkel. Je kunt je wel bedenken dat deze pijn er weer voor zorgt dat iemand zich maar beperkt kan bewegen, en dat deze pijn kan zorgen voor mentale klachten. Zo kan een geblokkeerd bekken dus zorgen voor ernstige problemen. Het is daarom ook extra vervelend dat deze problemen vaak over het hoofd gezien worden door gezondheidsmedewerkers.

Behandelmethoden

Er zijn gelukkig verschillende behandelingen mogelijk die helpen bij het losmaken van een geblokkeerd bekken. Voor de behandeling kun je terecht bij de fysiotherapeut. Gelukkig zijn er ook andere oefeningen die je gemakkelijk zelf thuis kunt doen. Wanneer de behandeling met succes is afgerond, zal je hopelijk ervaren dat je minder last hebt van spanning, dat je mobiliteit verbeterd is en dat je pijn verlicht is. Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een grote verbetering van de kwaliteit van leven.

Actie ondernemen

Mensen die kampen met bekkenproblemen worden aangemoedigd om professionele hulp te zoeken. Op Geef Inzicht kunt u de juiste expert vinden voor uw specifieke klachten. Bezoek de website van Geef Inzicht voor meer informatie en start uw traject naar een gezonder en comfortabeler leven. Zo kunnen een geblokkeerd bekken dus voor verschillende klachten zorgen en is het dus belangrijk om hulp te zoeken wanneer je hier last van hebt. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethoden die kunnen worden ingezet om de klachten te verhelpen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Geef Inzicht.